Διεθνή

Μοσκοβισί: “Συμφωνία με ΔΝΤ για αποφάσεις έως 21 Ιουνίου ή λίγο αργότερα”

Μοσκοβισί: “Συμφωνία με ΔΝΤ για αποφάσεις έως 21 Ιουνίου ή λίγο αργότερα”
Στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου ή λίγο αργότερα θα ληφθούν οι αποφάσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, εξέφρασε την ελπίδα ότι το ΔΝΤ και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα επιτύχουν συμφωνία σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και θα αποφευχθούν οι καθυστερήσεις εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων.

Ο Μοσκοβισί, ο οποίος συμμετείχε στο καθιερωμένο διάλογο για την Εμβάθυνση της ΟΝΕ στο πλαίσιο της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ερωτήθηκε από τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη σε σχέση με την πορεία εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα και για το ενδεχόμενο καθυστερήσεων λόγω των διαφωνιών μεταξύ ΔΝΤ και ευρωπαϊκών θεσμών.

«Για να ολοκληρωθεί εγκαίρως το πρόγραμμα, οι αποφάσεις θα ληφθούν θεωρητικά στις 21 Ιουνίου στο Eurogroup, ή ίσως λίγο αργότερα. Εν πάσει περιπτώσει η προθεσμία σήμερα, είναι η 21η Ιουνίου», σημείωσε ο Π. Μοσκοβισί, επαναλαμβάνοντας ότι από την πλευρά των ελληνικών αρχών πρέπει να ολοκληρωθούν η «στρατηγική ανάπτυξης που θα πρέπει να σχεδιαστεί από τους Έλληνες για τους Έλληνες, που να προσαρμόζεται στα ελληνικά δεδομένα», η υιοθέτηση κάποιων προαπαιτούμενων τον Μάιο, και τέλος η συμφωνία για την «παρακολούθηση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος».

«Και βεβαίως, σε καμία περίπτωση, και στο Eurogroup και στο EWG δεν έχουμε ξεχάσει τον μηχανισμό ελάφρυνσης του χρέους. Θα πρέπει αυτό να γίνει σε συνδυασμό με την επιστροφή της ανάπτυξης και βεβαίως το θέμα της παρακολούθησης των ελληνικών τραπεζών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεργάζεται με τους άλλους θεσμούς για να προετοιμάσουμε την έξοδο – και φυσικά, η αξιολόγηση είναι κάτι καθοριστικό για κάτι τέτοιο» τόνισε ο Γάλλος επίτροπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πιέρ Μοσκοβισί: Μετά τις αλλαγές στα capitaol controls, στόχος η ολοκλήρωση του προγράμματος

Οι 4 προϋποθέσεις του Πιερ Μοσκοβισί για την ελληνική έξοδο από τα μνημόνια

Πιερ Μοσκοβισί: Ζητά κυρώσεις σε βάρος φορολογικών παραδείσων

Μοσκοβισί: Θα υπάρξει "δίκαιη λύση" για την ελάφρυνση του χρέους





Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments