Συμβολική κατάληψη ΥΠΕΣ από συμβασιούχους στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι | Pagenews.gr
Pagenews Team 29 Μαρτίου 2018, 13:15 29 Μαρτίου 2018, 13:15

Σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εσωτερικών προχώρησαν το μεσημέρι συμβασιούχοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι από το πρωί πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας τους.

Της κατάληψης προηγήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας των συμβασιούχων με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη. 

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Ιωάννης Αθανασίου, οι συμβασιούχοι προχώρησαν σε αυτή την κίνηση όταν κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον υπουργό, έφτασε πληροφορία από το υπουργείο Εργασίας ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων του προγράμματος από 1η Απριλίου 2018 αντί για 1η Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να μένουν μισθολογικά «ακάλυπτοι» για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης αποτελεί η μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, καθώς απασχολούνται στην ίδια θέση επί 15 έτη. Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται πρόταση για αποκατάσταση της εργασιακής σχέσης των συγκεκριμένων συμβασιούχων προκειμένου να κατατεθεί στους θεσμούς τον προσεχή Αύγουστο και με την προοπτική οι τυχόν μονιμοποίησή τους να μην εκληφθεί ως νέες προσλήψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΣΕΠ: Οι 13 ειδικότητες που "μπλοκάρει" στους δήμους

ΚΕΔΕ: Ζητά την παραμονή των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων

Θεσσαλονίκη: Ένταση μεταξύ συμβασιούχων και ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης (pics)

Θεσσαλονίκη: Με διαμαρτυρίες υποδέχτηκαν τον Αλέξη Τσίπρα φοιτητές και συμβασιούχοι (pics)

Ετικέτες: