Lifestyle

Η Σοφία Βογιατζάκη αποκλειστικά στο www.pagenews.gr

Η Σοφία Βογιατζάκη αποκλειστικά στο www.pagenews.gr
H Σοφία Βογιατζάκη σε μια μοναδική συνέντευξη μιλά για την μητέρα της και αποκαλύπτει πως αυτό που είναι τώρα το χρωστάει σε εκείνη.

Σοφία Βογιατζάκη, χαίρομαι πολύ που μιλάμε. Είσαι ένα γλυκό πλάσμα γεμάτο χιούμορ και μια γυναίκα ακομπλεξάριστη και γήινη. Είσαι εκπληκτική ηθοποιός, δεν έχεις καβαλήσει το καλάμι και είσαι η χαρά της ζωής. Καιρό τώρα ήθελα να κάνουμε μια συνέντευξη και επιτέλους ήρθε η πλήρωση του χρόνου. Αυτά μαζί με τα πολλά μπράβο για τη μίμησή της ως Netta από το Ισραήλ ήταν ο πρόλογος στο τηλεφώνημά μου. Μιλήσαμε για πολλά! Μεταξύ άλλων για το Λάκη Λαζόπουλο, τη Eurovision, τους “Δέκα μικρούς Μήτσους”, το “Χτυποκάρδια στο θρανίο” και βέβαια την παράσταση “Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης” στο θέατρο “Αθηνά” που ανεβαίνει τέλος Μαΐου. Ελπίζω να την απολαύσετε τη συνέντευξη όσο κι εγώ!

Συνέντευξη στην Έπη Τρίμη

Θέλω να μου πεις για την συμμετοχή σου στους “Δέκα μικρούς Μήτσους” και για ό,τι άλλο κάνεις επαγγελματικά.

Εντάξει ένα guest έκανα στους «Μήτσους» με αφορμή την Eurovision και την Netta από το Ισραήλ. Πάντως να πω ότι πέρασα υπέροχα. Αγαπάω το Λάκη, τον θαυμάζω και τον εκτιμώ. Ο Λάκης μου έχει χαρίσει την ωραιότερη εμπειρία που έχω ως θεατής στην ζωή μου, καθώς σε αρκετά μικρή ηλικία στην Καβάλα είχα δει την Λυσικράτη σε σκηνοθεσία Βουτσινά, όπου συμμετείχε και ο ίδιος. Ήταν μια μοναδική εμπειρία, μια φοβερή παράσταση, κάτι που δε θα ξεχάσω ποτέ. Εγώ έμενα τότε στην Καβάλα και η μαμά μου με πήγαινε συνέχεια στα θέατρα επειδή είναι πολύ θεατρόφιλη. Να πούμε την αλήθεια αυτό που είμαι τώρα στην μαμά μου το χρωστάω. Εν κατακλείδι, αυτή η παράσταση με τον Λάκη και η «Πρώτη Ηλέκτρα της Κονιόρδου» του Τσιάνου θα μείνουν για πάντα χαραγμένες μέσα μου.

Πώς σου φαίνεται που οι «Μήτσοι μετά από τόσα χρόνια ξαναέρχονται στο προσκήνιο;

Εγώ είμαι φαν των «Μήτσων». Έβλεπα τα επεισόδια συστηματικά, ανελλιπώς, κοινώς σαν τρελή και ακόμα παρακολουθώ. Μού αρέσει, μου αρέσει πολύ. Ο Λάκης έχει ένα ιδιαίτερης ευφυΐας και ευρηματικότητας χιούμορ. Πραγματικά υποκλίνομαι στο ταλέντο και το μυαλό του, τον τρόπο που συνδέει τα πράγματα με την σάτιρα. Τους «Μήτσους» του έβλεπα, τους βλέπω και θα τους βλέπω.

Περίμενες ποτέ πως σε κάτι που σου άρεσε τόσο πολύ θα σου δινόταν η ευκαιρία να κάνεις ένα guest;

Είμαι της άποψης πως συνήθως τα πράγματα που θέλεις διακαώς έρχονται κάποια στιγμή, χωρίς να τα προγραμματίζεις και να κάνεις συνειδητά ενέργειες γι’ αυτά. Δεν έχει σημασία αν αυτή η στιγμή αργήσει, σημασία έχει ότι κάποτε θα γίνει. Υγεία, άμα έχει υγεία όλα τα άλλα γίνονται μ’ έναν μαγικό τρόπο.

Τι θα κάνετε το χειμώνα με το Λάκη;

Το χειμώνα θα συνεργαστούμε πάλι. Θα σκηνοθετήσει το “Χτυποκάρδια στο θρανίο” στο θέατρο «ΗΒΗ». Δε θα στα αποκαλύψω όμως όλα τώρα, θα τα πούμε αναλυτικά εν καιρώ. Πιστεύω θα είναι πολύ ωραίο το αποτέλεσμα. Έχουμε ανάγκη απ’ αυτήν την εποχή. Είχε μια γλύκα, μια νοσταλγία και μια αθωότητα. Να σου πω αλήθεια αυτό πιστεύω ήταν και το κλειδί της επιτυχίας αυτών των ταινιών, πέρα από τους πολύ καλούς ηθοποιούς και τα προσεγμένα σενάρια. Κουβαλάνε δηλαδή εκείνον τον ρομαντισμό της εποχής που τις κάνει διαχρονικές και τις βλέπουμε και τις ξαναβλέπουμε και γελάμε. Στην δική μας εποχή τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά και έχουν γίνει πιο σκληρά. Εκτός αυτού, πιστεύω ότι και ο κόσμος τις προτιμά.

Εκτός από τους “Μήτσους” το καλοκαίρι πού αλλού θα σε βρούμε;

Θα με βρείτε στο θέατρο «Αθηνά», στην παράσταση «Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης» με αγαπημένους συναδέλφους κι’ ένα άνθρωπο που αγαπώ, κάναμε παρέα και δεν είχε τύχει μέχρι σήμερα να συνεργαστούμε, το Βασίλη Θωμόπουλο που σκηνοθετεί. Μαζί μας είναι αρκετός κόσμος, μεταξύ αυτών ο Σπύρος Πούλης, η Νικολέτα Καρρά, Βασίλης Γιακουμάρος, ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης και πολλοί άλλοι.

Εκεί τι ρόλο θα κάνεις; Πότε ξεκινάτε;

Επειδή το έργο είναι σπονδυλωτό, κάνουμε πολλά και διαφορετικά πράγματα πάνω στην σκηνή. Ο καθένας μας δηλαδή αναλαμβάνει από 3-4 ρόλους. Σας προσκαλούμε να έρθετε να μας δείτε και να μας πείτε πώς σας φάνηκε. Τώρα για το πότε ξεκινάμε κατά πάσα πιθανότητα τέλη Μαΐου και επίσημη πρεμιέρα θα γίνει αρχές του επόμενου μήνα, γύρω στις 5 Ιουνίου δηλαδή. Τέλος, να σου πω ότι θα μείνουμε εκεί ολόκληρο των Αύγουστο και μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη.

Άρα δε θα ξεκουραστείς καθόλου. Για διακοπές ούτε λόγος να φανταστώ.

Από διακοπές χορτάσαμε. Κοίταξε να δεις είμαι ευλογημένη που κάνω μια δουλεία που αγαπώ. Εγώ αλήθεια στεναχωριέμαι όταν πρέπει να κάνω διακοπές από την δουλεία μου. Δηλαδή τώρα χτύπα ξύλο, δουλεύω 24 χρόνια χειμώνα-καλοκαίρι, εάν έρθει αυτή η στιγμή που θα αναγκαστώ να κάνω διακοπές πίστεψέ με νομίζω θα είμαι πολύ δυστυχισμένη. Και θα σου ξαναπώ, τι καλύτερο από το να έχεις την ευλογία να κάνεις αυτό που αγαπάς! Η απόλυτη ευλογία θα ήταν να καταφέρναμε να τα βγάζουμε πέρα και με τις τρέχουσες ανάγκες μας, αλλά τί να κάνουμε συμβιβαζόμαστε.

Σου λείπει τηλεόραση; Σου έχει γίνει κάποια πρόταση;

Δεν θα στο κρύψω, μου λείπει η τηλεόραση, την αγαπώ την τηλεόραση και θα έκανα ξανά αρκεί αυτό που θα έκανα να είναι πολύ ωραίο. Μου γίνονται κατά καιρούς προτάσεις, αλλά όλο κάτι τυχαίνει και δεν μπορώ. Είτε δηλαδή είμαι σε περιοδεία και δεν μπορώ, είμαι στην Αθήνα για γυρίσματα, είτε άλλα μικροπράγματα. Θέλω πάντως να κάνω κάτι ωραίο που θα συνοδεύσει το “comeback” μου. Πιστεύω τελευταία γίνονται πράγματα στην τηλεόραση και ίσως από του χρόνου κάποιος να μου προτείνει κάτι ωραίο. Το εύχομαι κάποιος να με σκεφτεί και να με θέλει. Είμαι παιδί της τηλεόρασης, βασικά παιδί του θεάτρου είμαι, αλλά με την έννοια ότι μέσω της «οθόνης» έγινα ευρέως γνωστή. Ο κόσμος όλα αυτά τα χρόνια μού δείχνει την αγάπη του και είναι πάρα πολύ συγκινητικό αυτό. Είναι μεγάλη ανταμοιβή για μένα. Ξέρεις τώρα πόσος κόσμος με αφορμή το βίντεο με την Netta μου έδειξε ξανά την αγάπη του; Είναι τόσο όμορφο που κάθομαι και κλαίω.

Ποιο θεωρείς ότι είναι το δυνατό σου σημείο;

Πιστεύω ότι είμαι πάρα πολύ επικοινωνιακή. Όχι όμως κοινωνική, γιατί αυτό πολλοί άνθρωποι το παρεξηγούν. Νομίζουν δηλαδή ότι είμαι πολύ εξωστρεφής. Και είμαι αλλά με την έννοια ότι θα πω το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό. Δε φιλτράρω τα πράγματα. Είναι κάτι καλό θα το πω, είναι κάτι που μου δημιουργεί άσχημη αίσθηση πάλι θα το πω. Μιλάω δηλαδή. Αυτό που θέλω να πω θα το πω! Τώρα σχετικά με το δυνατό μου σημείο θα έλεγα ότι γενικά στην ζωή μου διακατέχομαι από αγνές προθέσεις για τους ανθρώπους που έχω γύρω μου. Για ανθρώπους δηλαδή που έχω και με έχουν επιλέξει για να κάνουμε παρέα κλπ. Εκτός αυτού είμαι και αρκετά αισιόδοξη. Έχω μια τέτοια ματιά για την ζωή, δίχως όμως να τα καταφέρνω πάντα. Υπάρχουν βέβαια και στιγμές που πέφτω στα τάρταρα.

Έχεις φίλους από τον χώρο της εργασίας σου;

Ναι έχω! Και είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη γι’ αυτό. Όχι πολλούς αλλά έχω. Όσους έχω είναι για μένα οικογένεια. Είναι σαν να γεννηθήκαμε οικογένεια. Μάς ενδιαφέρουν τα επί της ουσίας πράγματα.

Πώς αντιμετωπίζεις το ενδεχόμενο κάποιος να πει κάτι αρνητικό για σένα;

Φυσιολογικά! Δεν μπορούμε να είμαστε αρεστοί σ’ όλο τον κόσμο και αυτό είναι και το υγιές. Ακούω προσεκτικά αυτά που λένε για μένα, είτε πρόκειται για μια αρνητική κριτική, είτε για κάποιο αρνητικό σχόλιο και το κρατάω. Σκέφτομαι πως για να το λέει κάποιος αυτό ίσως να έχει δίκιο. Το σκέφτομαι, το δουλεύω και διορθώνομαι. Εκτός βέβαια ένα είναι ένα σχόλιο κακεντρεχές, το οποίο γίνεται μόνο και μόνο για να γίνει. Τότε δεν το συγκρατώ καν και το προσπερνάω. Και η αλήθεια είναι ότι τον κόσμο δεν μπορούμε να τον κοροϊδέψουμε. Ξέρει ποιος είναι αληθινός και ποιος το παίζει κάπως. Έχει ένα αλάνθαστο ένστικτο και το καταλαβαίνει.

Θέλεις να κάνεις ένα σχόλιο για την κατάσταση της Ελλάδας σήμερα;

Θα πω να είμαστε όλοι καλά και να μάς φωτίζει ο Θεός. Να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους ανθρώπους γύρω μας και στην συνέχεια για τον εαυτό μας. Να σκεφτόμαστε δηλαδή λίγο και τον διπλανό μας. Να μπαίνουμε και λίγο στα παπούτσια του άλλου!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments