Αθλητισμός

Σαν σήμερα, 22 χρόνια πριν: ο Γιώργος Δώνης γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής

Σαν σήμερα, 22 χρόνια πριν: ο Γιώργος Δώνης γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής
Ο Γιώργος Δώνης είναι έτοιμος να υπογράψει στον Παναθηναϊκό και να επιστρέψει στην ομάδα την οποία αγάπησε. Ακριβώς 22 χρόνια νωρίτερα, τέτοια μέρα, γινόταν ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής και ο πρώτος που θα αγωνιζόταν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Γιώργος Δώνης είναι έτοιμος να υπογράψει στον Παναθηναϊκό και να επιστρέψει σε αυτόν σαν προπονητής. 22 χρόνια μετά την αποχώρησή του από τους “πράσινους”, το “τρένο” γυρίζει στην ομάδα που αγαπάει. Στην ομάδα που τον έκανε γνωστό και του έδωσε τη δυνατότητα να πάρει μια μεταγραφή – ρεκόρ για την εποχή.

Τέτοιες μέρες ήταν, αρχές καλοκαιριού του 1996, όταν η Μπλάκμπερν είχε πλέον προχωρήσει την υπόθεση απόκτησης του Δώνη. Σαν σήμερα, 5 Ιουνίου, ο Δώνης υπογράφει στους Βρετανούς και γράφει ιστορία. Γίνεται ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έκανε χρήση του νόμου Μποσμάν και έφυγε για το εξωτερικό. Παράλληλα, ο τότε 26χρονος άσος έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας αθλητής με συμβόλαιο που άγγιξε το 1.1 δις δραχμές (περίπου 4 εκ. ευρώ). Μυθικό νούμερο για την εποχή.

Ο Δώνης έκανε το ντεμπούτο του στις 17 Αυγούστου του 1996 στον αγώνα εναντίον της Τότεναμ, με την ομάδα του να ηττάται με 2-0.

Συνολικά ο Δώνης αγωνίστηκε σε 11 αγώνες ως βασικός και 11 ως αλλαγή, ενώ πέτυχε και δυο γκολ. Το πρώτο του τέρμα ήρθε στο ματς της Μπλάκμπερν με την Έβερτον (έκανε το 1-0 στο 39′) και το δεύτερο στο 4-0 επί της Κόβεντρι, με τον Έλληνα εξτρέμ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα.

Στο μέσον της επόμενης σεζόν επέστρεψε στην Ελλάδα και την ΑΕΚ αυτή τη φορά, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και η Χάντερσφιλντ. Η καριέρα του πάντως ολοκληρώθηκε στην Ένωση το 2001 με τον ίδιο να είναι μόλις 31 ετών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Δώνης: Ένας Παναθηναϊκός στον Παναθηναϊκό…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments