Ελλάδα

Δίδυμα κορίτσια: Τραγωδία στο Μάτι – Νεκρά αγκαλιά με τον παππού και την γιαγιά τους

Δίδυμα κορίτσια: Τραγωδία στο Μάτι – Νεκρά αγκαλιά με τον παππού και την γιαγιά τους
Δυσάρεστα τα νέα για τα δύο δίδυμα κορίτσια που αγνοούνταν μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Το θρίλερ της αναζήτησης των δίδυμων κοριτσιών που αγνοούνταν μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι δεν είχε ευχάριστη κατάληξη, αφού βρέθηκαν νεκρές αγκαλιά με τον παππού και την γιαγιά τους. Η Σοφία και η Βασιλική Φιλιπποπούλου ήταν μόλις 9 ετών.

Την δυσάρεστη είδηση δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στενός φίλος της οικογένειας.  «Ο επίλογος γράφτηκε. Και οι 4 βρέθηκαν αγκαλιά. Ούτε ο θάνατος δεν μπόρεσε να τους χωρίσει».

Η ανάρτηση:

Λεπτά αργότερα, την είδηση μετέδωσε και  ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ επικαλούμενος τον ιδιωτικό ερευνητή, Γεώργιο Τσούκαλη, που είχε αναλάβει να βοηθήσει τις έρευνες για να βρεθούν τα δίδυμα κοριτσάκια και οι παππούδες τους. Όπως αναφέρθηκε και στο σχετικό ρεπορτάζ του σταθμού, ο Γιώργος Τσούκαλης ήταν συντετριμμένος, καθώς όπως είπε ήλπιζε να βρεθούν.

Το θρίλερ της αναζήτησης και το βίντεο που έδωσε ελπίδα

Τα δύο κορίτσια βρίσκονταν στην περιοχή του Ματιού μαζί με τους παππούδες τους, όταν και ξέσπασε η φονική πυρκαγιά. Από εκείνη τη στιγμή, οι γονείς των διδύμων έχασαν τα ίχνη τους, τόσο αυτών, όσο και του παππού και της γιαγιάς τους. Αμέσως, ο πατέρας των δύο κοριτσιών εμφανίστηκε στην τηλεόραση και διηγήθηκε τι έχει συμβεί.

Ο παππούς και η γιαγιά των δίδυμων κοριτσιών

Μαζί με τη σύζυγό του, πήγε στην ιατροδικαστική υπηρεσία, έκανε εξέταση DNA, για την αναγνώριση πτωμάτων αλλά δεν έχει λάβει καμία απάντηση για την τύχη των παιδιών του.

Όμως, όπως είπε ο ίδιος, όταν γύρισε σπίτι του ανακάλυψε ότι σε βίντεο καναλιού υπήρχαν τα παιδιά του σώα και αβλαβή. Συγκεκριμένα, βρίσκονταν σε ένα πλοιάριο στη Ραφήνα μαζί με άλλα άτομα.

«Αφού κάναμε τα πάντα, πήγαμε σε νοσοκομεία, αστυνομία, μας είπε η πυροσβεστική πως η έσχατη λύση είναι να πάτε στο νεκροτομείο μήπως τα βρείτε εκεί. Πήγαμε στο νεκροτομείο στο Γουδί και μας έκαναν τεστ DNA για να γίνει η ταυτοποίηση. Σαν από θαύμα και ενώ ήμασταν απελπισμένοι κι εγώ και η γυναίκα μου, βρήκαμε αυτό το βιντεάκι και αναγνωρίσαμε τα παιδιά. Πήραμε στο σταθμό και μας έδωσαν το πλάνο πιο καθαρό και τα αναγνωρίσαμε. Αλλά δεν υπάρχουν οι γονείς μου πουθενά», περιέγραψε ο Γιάννης Φιλιππόπουλος.

Πρωτοσέλιδο στους Times το θρίλερ εξαφάνισής τους

Η υπόθεση εξαφάνισής τους φιλοξενήθηκε ως πρωτοσέλιδο από τους Times με τίτλο «Κορίτσια αγνοούνται ενώ η Ελλάδα προετοιμάζεται να κηρύξει την φωτιά ως την φονικότερη της Ευρώπης κατά την μεταπολεμική περίοδο».

Στο άρθρο περιγράφεται το πώς εξαφανίστηκαν τα 9χρονα κορίτσια, ενώ παραθέριζαν με τους παππούδες τους σε ξενοδοχείο στο Μάτι μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα οι Times ανέφεραν: «Οι δύο δίδυμες αδερφές παραθέριζαν με τους παππούδες τους σε τουριστικό θέρετρο έξω από την Αττική το οποίο επλήγη από την πυρκαγιά και περισυνελέγησαν από ψαράδες της περιοχής, όμως έκτοτε αγνοούνται», χωρίς, όμως, να διευκρινίζεται το γεγονός, πως τα κορίτσια που βρέθηκαν εν τέλει στην βάρκα δεν είναι οι δίδυμες.

Η ανατροπή – Οι ελπίδες άρχισαν να σβήνουν…

Ο άνδρας που εμφανιζόταν στα πλάνα της τηλεόρασης δίπλα στα δύο κορίτσια, τα οποία ο πατέρας των παιδιών αναγνώρισε ως δικά του, εμφανίστηκε στις αρχές.

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, τα κορίτσια που φαίνονται στα τηλεοπτικά βίντεο είναι δικά του παιδιά και εν συνεχεία παρουσίασε και σχετικά έγγραφα που το αποδεικνύουν.

Αμέσως το Χαμόγελο του Παιδιού έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες προκειμένου να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το μέλλον το κοριτσιών.

Σήμερα, λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα τα δύο κορτίτσια ταυτοποιήθηκαν νεκρά μαζί με την γιαγιά και τον παππού τους και έτσι γράφτηκε ένα τραγικό φινάλε, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη την οικογένεια Φιλιππόπουλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments