Πολιτική

“Πυρά” της ΝΔ για την επιστολή του Τσακαλώτου

“Πυρά” της ΝΔ για την επιστολή του Τσακαλώτου
Επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα μέτρα που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών προς τους δανειστές. Ταξίδια Μητσοτάκη για το προσφυγικό, σε προεκλογικό κλίμα οι πρώτες κινήσεις Μητσοτάκη μετά τις γιορτές. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιάννη Σαραντάκου στο www.pagenews.gr.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής Τσακαλώτου προς τους θεσμούς, “κρύβει” – σύμφωνα με τη ΝΔ – τις απαντήσεις για όλες τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση μετά τους “λεονταρισμούς ” της στο εσωτερικό για το θέμα του έκτακτου βοηθήματος στους συνταξιούχους. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση ,το κείμενο αυτό, το οποίο αργά η γρήγορα αναμένεται να διαρρεύσει , αποκαλύπτει πλήρως την διγλωσσία του κ. Τσίπρα και θα αποδείξει το ποιος λέει ψέμματα στους πολίτες με στόχο να αποκομίσει ιερά κομματικά οφέλη. Ο κ. Μητσοτάκης, αναμένεται μέσα στα επόμενα 24 ώρα και εφ´ όσον το κείμενο αυτό παραμείνει στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών , να ζητήσει την δημοσιοποίηση του από την κυβέρνηση, ενώ αντίστοιχο αίτημα θα καταθέσουν και βουλευτές του κόμματος, αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή .

Ο πρόεδρος της ΝΔ , ο οποίος με την επίσκεψη  του την Πέμπτη , σε Κω και Ψέριμο “ανεβάζει” το προσφυγικό ως ένα από τα βασικά σημεία της πολιτικής αντιπαράθεσης στο εσωτερικό, θεωρεί ότι για την κυβέρνηση η επιστολή Τσακαλώτου δεν λύνει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις σχέσεις της με την Ευρώπη και πιστεύει πως το επόμενο …δύσκολο ραντεβού του κ. Τσίπρα θα αφορά την αξιολόγηση , άλλα και τα μέτρα που ζητεί το Δ.Ν.Τ . “Η αξιοπιστία της κυβέρνησης βρίσκεται μετά και πάλι στο ναδίρ και το κλίμα με τους θεσμούς θυμίζει το καλοκαίρι του 2015”, ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας σε βουλευτές του κόμματος του, μετά και τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ.

Ως προς το ενδεχόμενο εκλογών , η ΝΔ πιστεύει -παρά τις διαψεύσεις από τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου- ότι παραμένει ως επιλογή στο τραπέζι και δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που θεωρούν πως οι εξελίξεις θα “τρέξουν” μετά το Εurogroup της 26ης Ιανουαρίου, όταν και πάλι θα διαπιστωθούν καθυστερήσεις ως προς την δεύτερη αξιολόγηση. “Όσο η κυβέρνηση καθυστερεί, τόσο μεγαλώνουν τα προβλήματα για την ελληνική οικονομία καθώς πλησιάζουν οι εκλογές σε Γαλλία, Ολλανδία και Γερμανία” , τονίζουν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είχαν κατά το παρελθόν συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με την τρόικα και γνωρίζουν τις ισορροπίες . Τέλος, τα ίδια πρόσωπα , χαρακτηρίσουν “αφελή” την “γραμμή” που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση πως η καθυστέρηση διευκολύνει την Αθήνα καθώς δεν είναι σίγουρο ότι μετά τις γερμανικές εκλογές οι Μερκελ και Σόιμπλε θα έχουν την ίδια πολιτική ισχύ, καθώς είναι πιθανό να χάσουν στην αναμέτρηση.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει στο αίτημα του για εκλογές, και μετά το τέλος της ανάπαυλας των Χριστουγέννων προετοιμάζει νέο, μεγαλύτερο κύκλο περιοδειών στην περιφέρεια , ενώ ανάλογες επισκέψεις θα κάνουν και όλα τα προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments