Πολιτική

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την εξεταστική στην Υγεία

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την εξεταστική στην Υγεία
Το βράδυ θα γίνει η ψηφοφορία.

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί των προτάσεων που έχουν κατατεθεί από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία. Συνεχίστηκε η κόντρα Γεωργιάδη – Πολάκη, βολές αντάλλαξαν Παναγιώτης Κουρουμπλής και Νίκος Δένδιας.

Κόντρα Κουρουμπλή – Δένδια

Σφοδρή ήταν η αντιπαράθεση που σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια με αφορμή τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης για μη τιμολόγηση φαρμάκων επί ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά το Δημόσιο και να ευνοηθούν οι φαρμακευτικές εταιρείες.

«Η τιμολόγηση καθυστέρησε λίγο αφού η τρόικα ζήτησε να καταργήσουμε το όριο προστασίας των 12 ευρώ, αλλά έγινε, υπήρξε υπουργική απόφαση. Πού βλέπετε τη σκοπιμότητα; Στις 20 Αυγούστου ελέγχθηκε η υπουργική απόφαση. Αν νομίζετε ότι υπάρχει κενό, στείλτε το στον εισαγγελέα και να παραιτηθώ από την ασυλία.

Αλλά να είμαστε σοβαροί, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ευθύνες» ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής. Παράλληλα, απαντώντας στον ισχυρισμό της αντιπολίτευσης ότι εξαιρέθηκε η περίοδος Κουρουμπλή από την έρευνα της Εξεταστικής, σχολίασε πως η αντιπολίτευση αναγνωρίζει σε αυτόν μεγάλη ικανότητα ότι ως γενικός γραμματέας διοικούσε το υπουργείο Υγείας. «Επί της θητείας μου, πάντως, διατάχθηκαν δέκα έλεγχοι. Εσείς μπορείτε να πείτε πότε ελέγξατε και τι;» προσέθεσε ο κ. Κουρουμπλής.

Ακόμη, είπε πως αν είχε ο ίδιος ερωτηθεί θα ζητούσε από την οικογένεια Μητσοτάκη να ενημερώσει τι έγιναν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το Σωματείο Αλληλεγγύης της Μαρίκας Μητσοτάκη. «Αν θέλουν ανταρτοπόλεμο τους πληροφορώ ότι είμαι από τον Βάλτο και ξέρουμε τι σημαίνει αυτό» συμπλήρωσε.

Απαντώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας προκάλεσε τον υπουργό να ξεκαθαρίσει αν θα ψηφίσει να γίνει έρευνα το 1996, αφού επιθυμεί απαντήσεις για το Σωματείο της Μαρίκας Μητσοτάκη, αλλά και για την περίοδο του 2015- 2017, ώστε να αποδειχθεί ότι έγινε τιμολόγηση φαρμάκων, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

Κόντρα Γεωργιάδη – Πολάκη

Για λάσπη έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, απορρίπτοντας όλες τις κατηγορίες εναντίον του για την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας. Δήλωσε μάλιστα ότι προτίθεται να αρνηθεί την παραγραφή τυχόν αδικημάτων του, ώστε να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή, και κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να κάνει το ίδιο.

«Κάνω δήλωση αμετάκλητη. Παραιτούμαι πάσης διαγραφής αδικημάτων, και αν έχετε τα κότσια να κάνετε προανακριτική και να με πάτε στο Ειδικό Δικαστήριο. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό, να κάνετε και εσείς το ίδιο και να πάμε σε Προανακριτική».

Παράλληλα επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, λέγοντας ότι «τον κατηγόρησε για 23 δήθεν παράνομους διορισμούς στο ΚΕΛΠΝΟ, μπλέκοντας και τη σύζυγο του, ενώ από την έρευνα που ζήτησε ο κ. Πολάκης και έγινε από τη Δικαιοσύνη, δεν του ασκήθηκε καμία δίωξη».

Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι περίπου 85 δισ ήταν μαύρο χρήμα που κατασπαταλήθηκε στον τομέα της Υγείας, ενώ χαρακτήρισε τον Κώστα Σημίτη «βρυκόλακα που βγήκε από την ντουλάπα» όταν ο τελευταίος είπε ότι η διαφθορά είναι κοινωνικό φαινόμενο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments