Οικονομία

Ασιατικές αγορές: «Πυρετός» απωλειών

Ασιατικές αγορές: «Πυρετός» απωλειών
Σε σημαντική πτώση ο Nikkei, επηρέασε αρνητικά η εικόνα της Wall Street.

Με ισχυρές απώλειες άνοιξε η εβδομάδα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παίρνουν τη «σκυτάλη» από το κακό κλίμα που επικράτησε την Παρασκευή στη Wall Street.

Στο Τόκιο, ο Nikkei έχασε 1,73% στις 16.672 μονάδες και στην Αυστραλία ο ASX υποχωρεί 2,18% στις 5.322 μονάδες.

Στη Σανγκάη, ο συνθετικός δείκτης πέφτει 2,7% στις 23.431 μονάδες.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας από την Ασία, οι ιαπωνικές παραγγελίες βασικών μηχανημάτων αυξήθηκαν απροσδόκητα για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, σε μια πιθανή ένδειξη της σταδιακής ανάκαμψης της ιαπωνικής οικονομίας. Οι βασικές παραγγελίες αυξήθηκαν 4,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση. Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων για πτώση 3,1%. Σε ετήσια βάση, οι παραγγελίες τον Ιούλιο αυξήθηκαν επίσης 5,2%.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο επικεφαλής της Fed στη Βοστώνη, Έρικ Ρόσεγκρεν στήριξε τη σταδιακή αύξηση των επιτοκίων, προειδοποιώντας πως αν καθυστερήσει, υπάρχει ο κίνδυνος κάποιες αγορές περιουσιακών στοιχείων όπως το real estate να παρουσιάσουν σημαντικές αναταράξεις. “Η άποψή μου, βασισμένη στα δεδομένα που έχουμε συλλέξει ως σήμερα, είναι πως υπάρχει επιχείρημα υπέρ της συνέχισης της κανονικοποίησης της νομισματικής πολιτικής”, είπε συγκεκριμένα ο Ρόσεγκρεν – που φέτος διατηρεί δικαίωμα ψήφου στο ΔΣ της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ – ωστόσο δεν ξεκαθάρισε πότε πιστεύει πως πρέπει να γίνει αυτή η κίνηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments