Αθλητισμός

Κώστας Παπανικολάου: Η καλύτερη… μεταγραφή του Ολυμπιακού!

Κώστας Παπανικολάου: Η καλύτερη… μεταγραφή του Ολυμπιακού!
Πριν από μερικές εβδομάδες οι επιδόσεις του θύμιζαν τον... χειρότερο σουτέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Πλέον ο Κώστας Παπανικολάου ζει το απόλυτο come back.

Πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πανηγυρίσει ένα μεγάλο «διπλό», επικρατώντας της Μπαρτσελόνα στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» με 69-67. Χωρίς τον τραυματία Βασίλη Σπανούλη, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο σε άμυνα και επίθεση και, σταματώντας τα «ατού» των γηπεδούχων, έφτασε στην 12η νίκη της στη φετινή Euroleague.

Ένας από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ήταν ο Κώστας Παπανικολάου. Ο Έλληνας φόργουορντ πάτησε παρκέ για 28 λεπτά και σε αυτό το διάστημα μέτρησε 8 πόντους με 1/3 δίποντα και 2/3 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 τάπα και, φυσικά, τρομερή ενέργεια και προσήλωση στο αμυντικό κομμάτι. Έτσι, ο «Παπ» πρόσθεσε – για ακόμα μία φορά το τελευταίο διάστημα – μία εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του, δείχνοντας πως έχει ξεπεράσει… για τα καλά το κακό του ξεκίνημα στη φετινή σεζόν.

Τα πρώτα δύσκολα παιχνίδια

Ήταν περίπου τέτοιες μέρες πέρσι (20 Ιανουαρίου), όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε με κάθε επισημότητα την επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου. Μετά από ενάμιση χρόνο σε Χιούστον Ρόκετς και Ντένβερ Νάγκετς, ο Έλληνας φόργουορντ αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη και στο… σπίτι του, δημιουργώντας φυσικά ενθουσιασμό στις τάξεις των «Ερυθρόλευκων» φιλάθλων.

Το περσινό, πρώτο εξάμηνο της επιστροφής του στον Πειραιά κινήθηκε στα όρια της προσαρμογής και της μετάβασης στα αγωνιστικά δεδομένα και την νοοτροπία της Γηραιάς Ηπείρου. Όπως ήταν απολύτως λογικό, ο «Παπ» δε θύμιζε τον παίκτη που είχε εντυπωσιάσει τους πάντες στη πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό, όμως άπαντες στο στρατόπεδο των Πρωταθλητών Ελλάδας είχαν την υπομονή και την θέληση να του δώσουν τον απαραίτητο χρόνο. Άλλωστε, ο Έλληνας άσος αμέσως έδωσε πολλές λύσεις, κυρίως στον αμυντικό τομέα, βγάζοντας -ως συνήθως- τόνους ενέργειας στο παρκέ.

Το καλοκαίρι, ο Παπανικολάου είχε την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να επικεντρωθεί ολοκληρωτικά στην προετοιμασία της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ώστε να… δείξει τον πραγματικό του εαυτό και να παρουσιαστεί έτοιμος στις πρώτες αγωνιστικές υποχρεώσεις των Πειραιωτών. Η αλήθεια είναι πάντως πως αυτό δε… συνέβη ποτέ!

Ειδικότερα, ο Έλληνας φόργουορντ ξεκίνησε αρκετά μουδιασμένα τη φετινή σεζόν στην Euroleague. Στα πρώτα του 9 παιχνίδια στη διοργάνωση, ο 26χρονος άσος σκόραρε 5 πόντους μέσο όρο, ενώ το ποσοστό του στα τρίποντα προκαλούσε… απογοήτευση: 8,3 %, με μόλις 2/24 επιτυχημένες προσπάθειες από την γραμμή των 6,75 μέτρων! Σίγουρα, ο «Παπ» δεν ήταν ποτέ ο κλασικός σουτέρ, όμως υπήρξαν σεζόν (όπως αυτή του 2012/13, όταν και είχε 52,1%) που ήταν τρομερά αποτελεσματικός και επικίνδυνος από την περιφέρεια.

Η τρομερή άνοδος Στα τελευταία 8 παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Euroleague, ο Κώστας Παπανικολάου… ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο κομμάτι του σκοραρίσματος και του σουτ του. Έχοντας ως… παντοτινό του όπλο την αμυντική του προσήλωση και την – πάντα στα υψηλότερα επίπεδα- ενέργειά του, ο Έλληνας άσος έχει εκτοξεύσει τα ποσοστά του σε όλους τους τομείς και παρουσιάζει ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο στο παρκέ.

Αναλυτικά, ο Παπανικολάου έχει επιχειρήσει 16 τρίποντα στις τελευταίες 8 αναμετρήσεις των «Ερυθρόλευκων», ευστοχώντας στα 8 από αυτά και φτάνοντας σε ένα τρομερό ποσοστό της τάξης του 50%. Ο έμπειρος φόργουορντ έχει βρει τα πατήματά του από την γραμμή των 6,75 μ, έχει αποκτήσει την απαραίτητη ψυχολογία και, κυρίως, σουτάρει με τις κατάλληλες προϋποθέσεις και κάτω από τις σωστές συνθήκες. Κάτι, που τον έχει βοηθήσει σημαντικά ώστε να… μεταμορφωθεί σε έναν από τους πιο αξιόπιστους σουτέρ του Ολυμπιακού.

Βέβαια, η άνοδος του 26χρονου φόργουορντ δε φαίνεται μόνο στο +41,7% (από 8,3% σε 50%) στα τρίποντα. Ο πρώην άσος των Ντένβερ Νάγκετς πετυχαίνει 8 πόντους μέσο όρο στα τελευταία 8 παιχνίδια του Ολυμπιακού στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση (όταν στα πρώτα 9 παιχνίδια έφτανε μέχρι τους 5 πόντους), ενώ, το ποσοστό του στα δίποντα βρίσκεται στο εξαιρετικό 53,5% (15/28). Η εξαιρετική του κατάσταση και η τρομερή του σύνδεση με το καλάθι φαίνεται και στο ποσοστό του στις βολές, το οποίο φτάνει στο 81,3% (13/16).

Φυσικά, μπορεί εύκολα να παρατηρήσει κανείς πως ο Κώστας Παπανικολάου έχει εξελιχτεί σε μία πολύ σημαντική μονάδα για τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας φόργουορντ θυμίζει τον παλιό του καλό εαυτό, ενώ παρουσιάζεται όλο και καλύτερος και πιο ουσιαστικός στα παιχνίδια των «Ερυρθόλευκων». Ο έμπειρος άσος βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και δίνει λύσεις σε μία πραγματικά κομβική χρονική περίοδο για τους Πρωταθλητές Ελλάδας και πλέον μπορεί να χαρακτηριστεί ως η κορυφαία… εσωτερική μεταγραφή της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Τρομερά έμπειρος, με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και γνώση σχετικά με το τι πρέπει να κάνει ώστε να φτάσει σε νίκες και σε τρόπαια, το… εργαλείο Παπανικολάου έχει όλα τα εχέγγυα ώστε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και να αποτελέσει μία από τις ποιοτικότερες και πιο σημαντικές μονάδες των Πειραιωτών.

πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments