Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Είμαστε προετοιμασμένοι να λάβουμε στρατιωτική πρωτοβουλία για τη Βόρεια Κορέα

Ντόναλντ Τραμπ: Είμαστε προετοιμασμένοι να λάβουμε στρατιωτική πρωτοβουλία για τη Βόρεια Κορέα
Κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την συνάντηση που είχε με τον Ισπανό Πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι ο Ντόναλντ Τραμπ «έριξε» για ακόμη μία φορά «λάδι στη φωτιά» στις σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα.

Κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την συνάντηση που είχε με τον Ισπανό Πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, «έριξε» για ακόμη μία φορά «λάδι στη φωτιά» στις σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα

Αναλυτικά ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε πως το ζήτημα με τη Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να έχει διευθετηθεί εδώ και 25 χρόνια και πως έχουν περάσει πολλοί Πρόεδροι οι οποίοι του κληροδότησαν «ένα χάος» στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόσθεσε επίσης πως οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες να βάλουν οριστικό τέλος στο ζήτημα με τη Βόρεια Κορέα ακόμη και μέσα από στρατιωτική παρέμβαση στην περιοχή «η οποία θα είναι καταστροφική για την Πιονγιάνγκ» υπογράμμισε.

Θυμίζουμε πως πριν λίγες μέρες ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αποκαλέσει "τρελό" τον Κιμ Γιονγκ Ουν μέσω Twitter απειλώντας πως θα τον εξοντώσει.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βορείας Κορέας, που είναι προφανώς ένας τρελός που δεν τον ενοχλεί να λιμοκτονεί ο λαός του ή να σκοτώνει τους ανθρώπους του, θα δοκιμαστεί όπως ποτέ άλλοτε!».

Nωρίτερα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν απάντησε με ένα ειρωνικό μήνυμα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων «ψυχικά διαταραγμένο», ενώ διεμήνυσε ότι θα τον κάνει «να πληρώσει ακριβά» τις απειλές τις οποίες έκανε εναντίον της χώρας του κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Πιονγκγιάνγκ θα εξετάσει τα «πιο σκληρά αντίμετρα στην ιστορία» μετά την «πιο θηριώδη κήρυξη πολέμου στην ιστορία» που έκανε ο Τραμπ, ανέφερε ο Κιμ, σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η προειδοποίηση του Προέδρου των ΗΠΑ ότι η χώρα του ίσως αναγκαστεί να «καταστρέψει τελείως» τη Βόρεια Κορέα «με έπεισαν, αντί να με τρομάξουν ή να με σταματήσουν, ότι ο δρόμος που έχω επιλέξει είναι ο σωστός και είναι αυτός που πρέπει να ακολουθήσω μέχρις εσχάτων», ανέφερε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε μια-μάλλον σπάνια-ανακοίνωση γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο που μετέδωσε το πρακτορείο. Πρόσθεσε ότι θα κάνει τον Τραμπ «να πληρώσει ακριβά για την ομιλία του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments