Οικονομία

ΙΟΒΕ: Αμετάβλητο το οικονομικό κλίμα τον Ιανουάριο

ΙΟΒΕ: Αμετάβλητο το οικονομικό κλίμα τον Ιανουάριο
Επί τα χείρω η καταναλωτική εμπιστοσύνη για τον πρώτο μήνα του έτους, σύμφωνα με το Ινστιτούτο του ΣΕΒ.

Σταθερό παρέμεινε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα για τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος του ΙΟΒΕ διατηρήθηκε στις 95,1 μονάδες, επίδοση η οποία είναι η υψηλότερη από τον Απρίλιο του 2015.

Στους επιμέρους τομές, θετικές μεταβολές κατέγραψαν οι υπηρεσίες, οι κατασκευές και το λιανικό εμπόριο, ενώ σχεδόν αμετάβλητη διατηρήθηκε η βιομηχανία.

Στον αντίποδα, αρνητικές τάσεις επικράτησαν στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, η οποία αντιστάθμισε τις όποιες θετικές μεταβολές των παραπάνω τομέων.

«Οι επιχειρήσεις φαίνεται να τηρούν στάση αναμονής, δεδομένης της αβεβαιότητας για την πορεία του προγράμματος» σχολίασε το ΙΟΒΕ, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην καθυστέρηση της βελτίωσης των συνθηκών ρευστότητας.

Όσον αφορά την καταναλωτική εμπιστοσύνη, το Ίδρυμα έκανε λόγο για πρόσθετες πιέσεις στα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών, λόγω της αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments