Πολιτική

Δυο ξένοι

Δυο ξένοι
Παρά τα ευμενέστατα σχόλια και το πανηγυρικό κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Μελανσόν διατηρεί πάντοτε την αντίληψη του πολιτικού τυχοδιώκτη για τον Α. Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μια από τις πιο ελεεινές προσωπικότητες της πολιτικής ζωής της Ευρώπης», σύμφωνα με τον Μελανσόν, επικεφαλής της ριζοσπαστικής αριστεράς στη Γαλλία, εκεί όπου ο NUPES σημείωσαν χθες μια σημαντική εκλογική επιτυχία, την οποία έσπευσαν να χαιρετίσουν, με δηλώσεις, άρθρα και ανακοινώσεις τους, η ηγεσία και κορυφαία στελέχη του… ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά τα ευμενέστατα σχόλια και το πανηγυρικό κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Μελανσόν διατηρεί πάντοτε την αντίληψη του πολιτικού τυχοδιώκτη για τον Α. Τσίπρα. Ο επικεφαλής του αριστερού ριζοσπαστισμού στη Γαλλία δεν έχει ποτέ ανακαλέσει ή τροποποιήσει ούτε κατ’ ελάχιστον τους βαρείς χαρακτηρισμούς για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θέλω οι Γάλλοι να πιστέψουν ότι, εάν εκλεγώ, θα είμαι ένας Τσίπρας, θα εφαρμόσω τη δική μου πολιτική».

Αυτήν την όχι και τόσο κολακευτική εικόνα για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν την έχει μόνο ο Ζαν – Λυκ Μελανσόν, αλλά και πολλοί άλλοι, που υπήρξαν σύντροφοι και πολιτικοί συνοδοιπόροι του Τσίπρα κατά το παρελθόν.

Σύμφωνα με τον Αλέκο Αλαβάνο, ηγετικό στέλεχος της ριζοσπαστικής Αριστεράς, ο Τσίπρας δεν είναι τίποτε παραπάνω παρά συνώνυμο της αφιλίας και της προδοσίας, αφού ο Αλαβάνος υποστηρίζει ότι «και ο Ιησούς έπεσε έξω με την περίπτωση του Ιούδα, ήταν πλήρης αποτυχία», προσθέτοντας ότι «αυτή την προδοσία της Αριστεράς και την απαξίωση της Αριστεράς μέσα στην κοινωνία δεν την έχει κάνει ο χειρότερος αντίπαλος μας με τόσο μεγάλη επιτυχία».

Η φήμη του προδότη και του άφιλου που κατατρέχει τον Α. Τσίπρα επιβεβαιώνεται και από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος τον έχει κατηγορήσει, μεταξύ πολλών άλλων, για υπόγειες σχέσεις με την νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, κάνοντας δημοσίως λόγο για «σκοτεινά παιχνίδια Τσίπρα με τη Χρυσή Αυγή».

Την ελαστική ηθική του επικεφαλής της Κουμουνδούρου δεν έχει διστάσει, ακόμη, να στηλιτεύσει και  ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος ηγείται του ΜέΡΑ25 και ο οποίος έχει τονίσει ότι «ο Τσίπρας είναι ο μόνος πρωθυπουργός στην Ιστορία που ανέτρεψε ένα λαό».

Συχνά, λέγεται ότι η φήμη προηγείται του ονόματος. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε του αποφθέγματος το αληθές. Βέβαιον όμως είναι ότι ούτε ο Μελανσόν, αλλά ούτε και σύντροφοι του Α. Τσίπρα τρέφουν την καλύτερη των εκτιμήσεων για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ας βρισκόταν κάποιος από τους συμβούλους του ιδίου του Α. Τσίπρα να του υπενθυμίσει ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, η σιωπή είναι χρυσός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments