Αυτοδιοίκηση

Δήμος Παύλου Μελά: ”Πράσινες” παρεμβάσεις και συντηρήσεις σε σχολεία

Δήμος Παύλου Μελά: ”Πράσινες” παρεμβάσεις και συντηρήσεις σε σχολεία
Σε ενεργειακές εργασίες στα σχολεία προχωρά ο Δήμος Παύλου Μελά.

Τις πράσινες παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια συνεχίζει ο Δήμος Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, αφού προχωρά σε εργασίες ενεργειακών συντηρήσεων των σχολικών μονάδων Ευκαρπίας, Σταυρούπολης, Πολίχνης.

Βασικοί στόχοι του δήμου είναι τα περιβαλλοντικά οφέλη, η εξοικονόμηση ενέργειας, η διασφάλιση της επάρκειας θέρμανσης για τη μαθητική κοινότητα αλλά και τα σημαντικά οικονομικά οφέλη. Οι πρώτες εργασίες ξεκίνησαν στο συγκρότημα του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου της Ευκαρπίας, μια 4θέσια σχολική μονάδα που λειτουργεί και ως ολοήμερο.

Στο Νηπιαγωγείο, τοποθετήθηκαν 4 ανεξάρτητα κυκλώματα θέρμανσης, με 4 αντλίες θερμότητας τελευταίας τεχνολογίας – υψηλών θερμοκρασιών με υψηλό COP, με 4 θερμοστάτες και σύστημα αντιστάθμισης για πλήρη αυτονομία και εξοικονόμηση, με νέου τύπου δίκτυα σωληνώσεων και τα αντίστοιχα θερμαντικά σώματα για επάρκεια θέρμανσης των αιθουσών.

Κατά αυτόν τον τρόπο μειώθηκε σημαντικά το ζήτημα της ανεπαρκούς θέρμανσης, αλλά και το κόστος της με τα φωτοβολταϊκά πάνελ που τοποθετήθηκαν στην στέγη του σχολείου.

Στις ενεργειακές συντηρήσεις προστέθηκαν και το 1o Δημοτικό και τα 1ο & 19ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης, στην οδό Λαμπράκη, όπου έγιναν ριζικές επεμβάσεις κατά ΚΕΝΑΚ στο σύστημα θέρμανσης, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Τα θερμαντικά σώματα που προϋπήρχαν, αντικαταστάθηκαν με νέα θερμαντικά τύπου πάνελ, ενώ τοποθετήθηκαν και επιπλέον σώματα όπου υπήρχε ανάγκη για επιπλέον θέρμανση. Σε όλα τα θερμαντικά σώματα τοποθετήθηκαν θερμοστατικές βάνες οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης θερμοκρασίας ανά σώμα προσφέροντας πλήρη αυτονομία. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments