Διεθνή

Οι 3 σωματοφύλακες…της Συρίας (pics)

Οι 3 σωματοφύλακες…της Συρίας (pics)
Ροχανί, Ερντογάν και Πούτιν αυτοσυστήνονται ως οι Μεσσίες της Συρίας.

Από το παλιό, κλασικό, Ελλάδα-Γαλλία -συμμαχία, στο Ιράν- Τουρκία- Ρωσία για τη σωτηρία στη Συρία. Οι Πρόεδροι της Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ταγίπ Ερντογάν και Χασάν Ρουχανί, ενώνονται για τη σωτηρία στη Συρία διασφαλίζοντας, ως άλλοι 3 σωματοφύλακες την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της περιοχής.

Οι τρεις ηγέτες νωρίτερα είχαν συνάντηση κορυφής με αντικείμενο τις εξελίξεις στην αραβική χώρα.

«Εγγυόμαστε από κοινού την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας», ανέφερε στις δηλώσεις του μετά την τριμερή σύνοδο κορυφής ο Βλάντιμιρ Πούτιν, σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτό θα εκφραστεί και με κοινό ανακοινωθέν – δήλωση των τριών προέδρων.

Στο ανακοινωθέν γίνεται επίσης λόγος, όπως τόνισαν οι τρεις πρόεδροι, για την ανάγκη «μακράς διάρκειας κατάπαυσης του πυρός».

Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους και σύμμαχος του καθεστώτος του Σύρου ομολόγου του, Μπασάρ Αλ Άσαντ, σημείωσε ότι το στοίχημα είναι η ανοικοδόμηση της Συρίας και των κοινωνικών δομών του κράτους, ώστε να μπορέσουν τα εκατομμύρια των Σύρων προσφύγων να επιστρέψουν στις εστίες τους.

Πρόσθεσε δε ότι η Ρωσία έχει πληροφορίες ότι «τρομοκράτες» (σ.σ. όπως αποκαλεί η Μόσχα τόσο τους τζιχαντιστές όσο και τους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης) πιθανόν να επιχειρήσουν επιθέσεις με χημικά όπλα, τις οποίες θα επιχειρήσουν να χρεώσουν στο καθεστώς Άσαντ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, από την πλευρά του, άρχισε τις δηλώσεις του υπενθυμίζοντας την έναρξη των εργασιών για τον πυρηνικό σταθμό στο Άκουγιου, σε συνεργασία με τη Ρωσία.

Άσκησε κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις καθυστερήσεις στην πληρωμή των χρημάτων τα οποία προβλέπονταν από τη συμφωνία Βρυξέλλών – Άγκυρας το 2016, ενώ σημείωσε ότι η τουρκική επιχείρηση στο Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τον συντονισμό με τις αρχές και τους μηχανισμούς ασφαλείας της Ρωσίας και του Ιράν.

Δεν απέφυγε τέλος να επικρίνει τα πλήγματα του καθεστώτος Άσαντ κατά αμάχων στην Ανατολική Γούτα, χωρίς όμως να αναφερθεί καθόλου στον ρόλο της Ρωσίας στη συγκεκριμένη επίθεση.

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί περιορίστηκε να δηλώσει ότι το μέλλον του συριακού λαού και η συνταγματική μορφή την οποία θα λάβει το πολίτευμα της Συρίας μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου στη χώρα θα πρέπει να είναι απόφαση των Σύρων και μόνο των Σύρων, όπως αυτή θα εκφραστεί με εκλογικές, δημοκρατικές διαδικασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το "διπλό ταμπλό" του Ερντογάν και η επαναπροσέγγιση του ισχυρού Πούτιν

Πούτιν: Προτεραιότητά μας η παράδοση των S-400 στην Άγκυρα

Ο Σουλτάνος και ο Τσάρος (pics &vids)

Times: Γιατί ο Ερντογάν προκαλεί όλο τον κόσμο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments