Διεθνή

Η Αυστρία πάει κόντρα στην Τουρκία -Απαγόρευση προεκλογικών εκδηλώσεων

Η Αυστρία πάει κόντρα στην Τουρκία  -Απαγόρευση προεκλογικών εκδηλώσεων
Οι εκλογές στην Τουρκία ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2019.

Η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού δεξιάς-ακροδεξιάς, η οποία είναι σφόδρα αντίθετη στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, θα απαγορεύσει στους τούρκους πολιτικούς να πραγματοποιούν προεκλογική εκστρατεία στο έδαφός της ενόψει των εκλογών του Ιουνίου, ανακοίνωσε ο καγκελάριος.

Επικαλούμενος την κατάσταση που επικρατεί στο Ιράκ και τη Συρία, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εξήγγειλε πρόωρες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές για τις 24 του ερχόμενου Ιουνίου μεταθέτοντας τη διαδικασία νωρίτερα κατά έναν χρόνο και πλέον, ώστε η χώρα να υιοθετήσει το νέο προεδρικό σύστημα, το οποίο είχε εγκριθεί οριακά τον περασμένο χρόνο σε δημοψήφισμα.

Πριν από το δημοψήφισμα, Tούρκοι υπουργοί είχαν επιχειρήσει να αποσπάσουν την υποστήριξη χωρών με μεγάλες τουρκικές κοινότητες, όπως η Ολλανδία και η Γερμανία. Οι χώρες αυτές επέβαλαν ανάλογες απαγορεύσεις επικαλούμενες λόγους ασφαλείας, οι οποίες προκάλεσαν την οργή της Τουρκίας με τον Ερντογάν και κάποιους από τους συμμάχους του την περίοδο εκείνη να συγκρίνουν την κυβέρνηση του Βερολίνου με το ναζιστικό καθεστώς. 

"Η τουρκική ηγεσία του Ερντογάν επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τις τουρκικές κοινότητες στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια", δήλωσε σήμερα ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς στον ραδιοφωνικό σταθμό ORF.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυστρία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της κυβέρνησης δεξιάς-ακροδεξιάς

Οι Αυστριακοί δεν θέλουν ούτε να ακούν για Τούρκους στην Ευρώπη

Η Αυστρία ζητά διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας – ΕΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments