Οικονομία

“Βουτιά” 10% στην εβδομάδα για το πετρέλαιο, οι χειρότερες επιδόσεις από το 2016

“Βουτιά” 10% στην εβδομάδα για το πετρέλαιο, οι χειρότερες επιδόσεις από το 2016
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 7 εβδομάδων "κατρακύλησε" το αμερικανικό αργό, χάνοντας μάλιστα τα επίπεδα των 60 δολαρίων για πρώτη φορά μέσα στο 2018 και καταγράφοντας "βουτιά" σχεδόν 10% στο σύνολο της εβδομάδας.

Πετρέλαιο: Ειδικότερα, ανησυχίες για τα επίπεδα της αμερικανικής παραγωγής πυροδότησε στην αγορά η έκθεση της Baker Hughes που έδειξε ότι ο αριθμός των ενεργών εξεδρών γεώτρησης στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 26, ήτοι η μεγαλύτερη άνοδος τους τελευταίου χρόνου.

Άλλωστε, το κλίμα στις αγορές παγκοσμίως ήταν αρνητικό και την Παρασκευή, εν μέσω του νέου γύρου sell-off, με τους επενδυτές να εμφανίζουν τάσεις "φυγής".

Σε αυτό το πλαίσιο, η τιμή του αμερικανικού αργού WTI παραδόσεως Μαρτίου υποχώρησε κατά 1,95 δολάρια ή 3,2% στα 59,20 δολάρια το βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 22 Δεκεμβρίου του 2017, γνωρίζοντας μάλιστα πτώση 9,6% για το σύνολο της εβδομάδας. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Ιανουάριο του 2016.

Στο ICE του Λονδίνου, το Brent παραδόσεως Απριλίου έχασε 2,02 δολάρια ή 3,1% στα 62,79 δολάρια το βαρέλι, ενώ σε εβδομαδιαία βάση διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 13 Δεκεμβρίου, υποχωρώντας κατά 8,4%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments