Ελλάδα

Προσφυγικό: “Καυτή πατάτα” στα χέρια της κυβέρνησης-SOS για Λέσβο, Χίο

Προσφυγικό: “Καυτή πατάτα” στα χέρια της κυβέρνησης-SOS για Λέσβο, Χίο
Ευρεία σύσκεψη στην Αθήνα για το "μακελειό" στη Λέσβο και στα υπόλοιπα νησιά, που έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Η κατάσταση στα ελληνικά νησιά, όπου έχουν «στηθεί» hot spots για τους πρόσφυγες, είναι ιδιαίτερα τεταμένη, καθώς η συμβίωση μεταξύ μεταναστών και κατοίκων είναι πολύ δύσκολη.  Σε καθημερινή πλέον βάση σημειώνονται άγρια επεισόδια με ξυλοδαρμούς, ενώ οι αστυνομικές Αρχές παρεμβαίνουν κι εκεί ξεκινά και η χρήση χημικών ουσιών.

Την ίδια ώρα δε σε εμπόλεμο κλίμα είναι και οι σχέσεις μεταξύ των ίδιων των προσφύγων. Χίος και Λέσβος έχουν μετατραπεί σε πεδία μάχης, με την κυβέρνηση να κοιτάζει αμήχανη τις συγκρούσεις… 

Αυτή την ώρα στην Αθήνα πραγματοποιείται σύσκεψη για τα μέτρα αντιμετώπιση του έκρυθμου κλίματος στη Λέσβο, μετά τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια και την πυρκαγιά, η οποία έκαψε μεγάλο μέρος του hot spot της Μόριας.

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής Γιάννη Γιαννέλλη, με απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Αιγαίου Θ. Δρίτσα και Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα προτείνεται να ναυλωθεί πλοίο, το οποίο θα μεταβεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί προσωρινά, ως καταυλισμός κυρίως οικογενειών, μέχρι να επαναλειτουργήσει πλήρως το hot spot. Επίσης, θα μεταβούν στη Λέσβο άμεσα δυο διμοιρίες ΜΑΤ.

Σε σύσκεψη αυτή τη στιγμή συζητούνται επιπλέον λύσεις ανακούφισης τόσο της Λέσβου όσο και των άλλων νησιών του ανατολικού Αιγαίου, που δέχονται ροές μεταναστών και προσφύγων που στη συνέχεια εγκλωβίζονται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments