Ελλάδα

Μουζάλας: Καλή και ισορροπημένη η επανέναρξη του Δουβλίνου

Μουζάλας: Καλή και ισορροπημένη η επανέναρξη του Δουβλίνου
Στην ανάγκη ενιαίας πολιτικής των χωρών της ΕΕ στο θέμα του ασύλου στάθηκε ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ως “καλή και ισορροπημένη” χαρακτήρισε την πρόταση της Κομισιόν για την επανέναρξη της συνθήκης του Δουβλίνου ο Γιάννης Μουζάλας κατά την προσέλευση του στις Βρυξέλλες την Παρασκευή για τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, που θα επικεντρωθεί στην υιοθέτηση ενός κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου.

“Είναι πολύ σημαντικό να φτάσουμε σε ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου”, δήλωσε από την πλευρά του ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι όλα τα κράτη-μέλη με υπεύθυνο και εποικοδομητικό τρόπο θα συμβάλουν στην εξεύρεση μιας κοινής λύσης. 

“Πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι, γιατί δεν γνωρίζουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον”, είπε ο Δ. Αβραμόπουλος, εξηγώντας πως αν η ΕΕ είχε ένα κοινό σύστημα ασύλου πριν από μερικά χρόνια, δεν θα αντιμετώπιζε αυτή την τεράστια πίεση με το μεταναστευτικό. Ωστόσο, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πολύ και έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, ανέφερε ο Δ. Αβραμόπουλος και κατέληξε λέγοντας: “Έφτασε η ώρα να τρέξουμε το τελευταίο μίλι για να υιοθετήσουμε μια κοινή πολιτική ασύλου”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments