Πολιτική

Εδώ και τώρα εθνικό σχέδιο

Εδώ και τώρα εθνικό σχέδιο
O Γιάννης Τασσιόπουλος σχολιάζει τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε χθες, αλλά και τι χρειάζεται πραγματικά η οικονομία.

Ο νέος προϋπολογισμός σύμφωνα και με όσα ανέφερε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου, δείχνει οτι η χώρα το 2017 θα κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο το οποίο κινείται τα τελευαία χρόνια.

 Τρία είναι τα χαρακτηριστικά της πολιτικής που θα εφαρμοστεί: Φόροι, περικοπές και βοήθηματα. Πράξεις, δηλαδή, ελεημοσύνης, προς διαφορες κοινωνικές ομάδες, όπως αυτή που έκανε ο πρωθυπουργός, με το επίδομα ή 13η συτναξη όπως την ονόμασε ο ίδιος, που έδωσε στους χαμηλοσυνταξιούχους. Η συνταγή αυτή δεν οδηγεί πουθενά. Ο κ. Τσίπρας απλά ροκανίζει τον πολιτικό χρόνο που έχει μέχρι τις προσεχείς εκλογές.

Κάνει διαχείριση, ξηλώνει ράβει και μπαλώνει, χωρίς να δίνει το πρόσταγμα για την αλλαγή πορείας της χώρας που υποσχέθηκε από το 2014 και έπειτα. 

Η απουσία εθνικού σχεδίου παραγωγής πλούτου είναι όχι μόνο εμφανέστατη, παγώνει και όσους επιθυμούν μέσα σαυτή τη βαριά ατμόσφαιρα να επενδύσουν στη χώρα. Η μάχη που δίνει ο πρωθυπουργός για τη σταθεροποίηση όπως είπε της οικονομίας, αλλά και τη δημιουργία ενός νέου γηπέδου στο οποίο θα |παίξει μπάλα” η πραγματική οικονομία δεν πρόκειται να δημιουργηθεί γιατί δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο καταπολέμησης των παθογενειών που μας ταλανίζουν εδώ και χρόνια.

 Ο κ. Τσίπρας ψάχνει απλά την ώρα που θα τον βολεύει για να προκηρύξει εκλογές. Αυτό αφορά όμως μόνο τον ίδιο, την παράταξη του αλλά και όσους θέλουν να τον διαδεχθούν. Δεν αφορά τον κόσμο της παραγωγής, τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους αλλά και τους κακοπληρωμένους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.Απαίτηση του κόσμου της παραγωγής είναι να παρουσιαστεί και να εφαμορστεί άμεσα ένα θενικό σχέδιο που θα ξεπερνά φόρους, περικοπές και βοηθήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments