Αθλητισμός

Δύο και να «καίνε» για τον ΠΑΟΚ

Δύο και να «καίνε» για τον ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ποιοτικές προσθήκες παικτών, που θα ανεβάσουν το επίπεδο του. Η δημιουργία εντυπώσεων μέσω των μεταγραφών, δεν είναι τακτική που του ταιριάζει. Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος.

Στην τελική ευθεία μπήκε ο μεταγραφικός προγραμματισμός του ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης άναψε το πράσινο φως σε Λούμπος Μίχελ και Βλάνταν Ιβιτς να προχωρήσουν τις διαδικασίες ενίσχυσης της ομάδας στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ συμφώνησε με τις εισηγήσεις του προπονητή και επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος, για την απόκτηση δυο παικτών.

Με δεδομένη την επιστροφή του Κάτσε και την ενεργοποίηση του Χατζηισαία, ο ΠΑΟΚ αναζητά στην –δύσκολη- περίοδο του Ιανουαρίου, έναν επιθετικό και ένα χαφ. Σε μια προσπάθεια να προσεγγίσω το προφίλ των παικτών που αναζητά ο ΠΑΟΚ, θα αναφέρω ότι στην ασπρόμαυρη λίστα, υπάρχουν επιθετικοί που αγωνίζονται στην κορυφή της επίθεσης αλλά και παίκτες με ρόλο περιφερειακού και έφεση στο σκοράρισμα. Αναφορικά με τον παίκτη που αναζητείται για την μεσαία γραμμή, τα στοιχεία που εξετάζονται είναι η επαφή του με τα δίχτυα και η δημιουργικότητα στο παιχνίδι του.

Αυτό που επίσης πρέπει να επισημανθεί είναι ότι στον ΠΑΟΚ έχουν συγκεντρώσει την προσοχή τους σε παίκτες που είχαν αγωνιστική δράση μέχρι πρόσφατα. Αυτό σημαίνει ότι αναζητούν παίκτες για αγορά και όχι ελεύθερους που είναι λογικό ότι θα χρειαστούν χρόνο για να αποκτήσουν ρυθμό και να προστεθούν στην αγωνιστική μηχανή του Δικεφάλου. Ωστόσο το ζητούμενο για μένα προσωπικά, δεν είναι τα χαρακτηριστικά των παικτών που θα αποκτήσει ο ΠΑΟΚ. Το ζητούμενο είναι η ποιότητα και η προσωπικότητα τους. Ο Δικέφαλος δεν χρειάζεται μεταγραφές για τα τις… μεταγραφές. Αυτή η νοοτροπία δεν συνάδει πλέον με το ύφος της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ποιοτικές προσθήκες παικτών, που θα ανεβάσουν το επίπεδο του. Η δημιουργία εντυπώσεων μέσω των μεταγραφών, δεν είναι τακτική που ταιριάζει στον ΠΑΟΚ. Όπως επίσης δεν ταιριάζουν και πειράματα, τύπου Τιάμ. Αυτό που χρειάζεται ο Δικέφαλος είναι παίκτες που η προσωπικότητα και η αξία τους δεν θα μπορούν να αμφισβητηθούν. Είναι επιτακτική ανάγκη για τον ΠΑΟΚ, αρχής γεννώμενης από την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, να προσθέτει παίκτες αξίας στο ρόστερ του. Να ανεβαίνει επίπεδο και όχι απλά να προσθέτει παίκτες για έξι μήνες ή για ένα χρόνο.

Ο Δικέφαλος χρειάζεται παίκτες που να «καίνε», κάνοντας με την απόδοση τους, αισθητή την παρουσία τους στο εσωτερικό της ομάδας αλλά και στους αντιπάλους. Αυτό που επίσης απαιτείται να διορθώσει ο μηχανισμός του ΠΑΟΚ, είναι οι συνθήκες προσαρμογής που δημιουργούνται για τους παίκτες που αποκτά η ομάδα. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στο παρελθόν παικτών που αποκτήθηκαν και δεν «έδεσαν» με την υπόλοιπη ομάδα. Όχι γιατί δεν ήθελαν αλλά γιατί δεν δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες. Νάτχο, Νομπόα, Μπερμπάτοφ, πέρασαν από την Τούμπα χωρίς να αφήσουν το στίγμα τους.

Οι ευθύνες για παίκτες αξίας που φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ, πληρώθηκαν ακριβά (πολύ ακριβά για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους) και δεν είχαν την αναμενόμενη προσφορά, βαραίνουν τα πρόσωπα που ήταν επιφορτισμένα με το συγκεκριμένο έργο και όχι τους παίκτες. Συνοψίζοντας λοιπόν, ο ΠΑΟΚ πρέπει να εστιάσει στην απόκτηση παικτών που θα κάνουν την διαφορά, φροντίζοντας παράλληλα για την ομαλή προσαρμογή τους στο μηχανισμό του. Χρόνια με πολλά με υγεία σε όλο τον κόσμο. Οι επιθυμίες όλων μας να πραγματοποιηθούν τις Άγιες τούτες μέρες. Καλά Χριστούγεννα!

πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments