Αθλητισμός

«ΠΑΟΚ δεν γίνεσαι, γεννιέσαι»

«ΠΑΟΚ δεν γίνεσαι, γεννιέσαι»
«ΠΑΟΚ δεν γίνεσαι, γεννιέσαι»

Την επιθυμία της να συνεργαστεί με τον Πασχάλη Τερζή, εξέφρασε η Μελίνα Ασλανίδου στην αποκαλυπτική συνέντευξη, που παραχώρησε στη FORZA, τη νέα αθλητική εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας, που κυκλοφορεί κάθε Σαββατοκύριακο!

Η δημοφιλής καλλιτέχνιδα, που αυτή την εποχή εμφανίζεται στο Θέατρο Βεργίνα στο Regency Casino Thessaloniki, μίλησε χωρίς περιστροφές για την καταγωγή της, για τα παιδικά της χρόνια, για την μουσική, για τον αγαπημένο της ΠΑΟΚ, αλλά και για τον Ιβάν Σαββίδη, με τον οποίο γνωρίστηκε στη Μόσχα.

Ακολουθεί η συνέντευξη

Μελίνα, ποιος άνεμος σε φέρνει στη Θεσσαλονίκη;

«Ούριος και δημιουργικός!!! Ο ασκός του Αιόλου έκρυβε για εμένα έναν καλό άνεμο που με έφερε πίσω στην αγαπημένη μου πόλη, που την θεωρώ πατρίδα μου, για ένα όμορφο νέο δημιουργικό project το Show me the world!»

Τι καινούριο μας επιφυλάσσεις σ΄ αυτό το show στο Θέατρο Βεργίνα;

«Στη μουσική υπερπαραγωγή «Show me the world» θα διηγηθούμε μια ιστορία, ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο, με αφετηρία και προορισμό την ίδια την Ελλάδα, την Θεσσαλονίκη μας. Παρέα με τους Παναγιώτη Πετράκη, Μιχάλη Μαρίνο και Εύη Σιαμαντά, θα σας μεταφέρουμε στις μεγαλύτερες μουσικές μητροπόλεις του κόσμου και στο διεθνές ρεπερτόριο, με τελική κορύφωση αυτό που αγαπάμε περισσότερο. Τις μουσικές του τόπου μας και τις μεγαλύτερες επιτυχίες της πλούσιας ελληνικής δισκογραφίας, αλλά και του προσωπικού μου ρεπερτορίου. Την σκηνοθεσία και τα κείμενα υπογράφει ο Πάνος Αμαραντίδης, τις χορογραφίες για τους δέκα υπέροχους χορευτές μας η Σοφία Σπυράτου και τα κουστούμια η Έλενα Παπανικολάου. Μαζί μας θα είναι πάνω στην σκηνή καταπληκτικοί μουσικοί, με ενορχηστρωτή τον Κωνσταντίνο Παγιάτη. Στους συντελεστές θα ήθελα να αναφέρω και την «εγγύηση της παραγωγής», τον Άκη Ευαγγέλου, αλλά και τις στενές μου συνεργάτιδες την Γιώτα Πεχλιβανίδου και την Δήμητρα Μαντζούκα».

Είσαι Πόντια και δεν το έχεις κρύψει. Θα υπάρχει κι αυτό το στοιχείο σ΄ αυτή την παράσταση; Είναι κάτι, που θα ήθελες να κάνεις;

«Είμαι περήφανη για την καταγωγή μου, για τις ρίζες μου. Χωρίς ρίζες δεν μπορούμε να υπάρξουμε, μας παίρνει ο άνεμος και όχι ο καλός που με έφερε εδώ (γέλια). Από μικρό παιδί «βαφτίστηκα» στην παράδοση του Πόντου και άντλησα μέσα από εκεί με μεγάλη υπερηφάνεια όλη την δύναμη, το σθένος που με έφερε ως εδώ. Σε όλες μου τις εμφανίσεις περιλαμβάνω τραγούδια του Πόντου. Μάλιστα ένα από τα επόμενα σχέδιά μου είναι να ηχογραφήσω και να κυκλοφορήσω Ποντιακά τραγούδια και αυτό θα γίνει και πολύ σύντομα. Φυσικά και θα ακουστούν τραγούδια του Πόντου και στο Θέατρο Βεργίνα».

Είναι αλήθεια ότι σου αρέσει σε φωνάζουν με το μικρό σου;

«Και σε ποιόν δεν αρέσει, όταν αυτή η προσφώνηση δηλώνει αγάπη και οικειότητα. Ζεσταίνει καρδιές μας φέρνει πιο κοντά τον έναν στον άλλο… Έτσι διαλέξαμε και τον τίτλο της νέας μου δισκογραφικής δουλειά, μια δουλειά που πραγματικά με χαρακτηρίζει με τον «νονό» Γιώργο Παπαδόπουλο. Με τον Γιώργο έχουμε μοιραστεί πολλά τραγούδια και επικοινωνούμε με ένα μαγικό τρόπο. Έτσι, λοιπόν, «είδε» σε αυτό τον στίχο της Όλγας Βλαχοπούλου το στίγμα μου, τον τίτλο του άλμπουμ. Ο νέος δίσκος, έγινε με πάρα πολύ αγάπη. Συνεργάτες μου σε αυτό το ταξίδι, οι. Γιώργος Παπαδόπουλος, Όλγα Βλαχοπούλου, Εύη Δρούτσα, Κωνσταντίνος Μηλιωτάκης, Ρεβέκκα Ρούσση, Μιχάλης ΜΕΘ Κουινέλης και Γιάννης Χριστοδουλόπουλος. Στην παράσταση θα πούμε αρκετά από τα νέα τραγούδια και φυσικά και πολλά από τα παλιά και αγαπημένα αλλά και τραγούδια ρεπερτορίου».

Θεωρητικά, τα νέα παιδιά προτιμούν πιο εμπορικά και “εύκολα” ακούσματα. Εσύ κάνεις πολύ μεγάλο “γκελ” σ’ αυτό το κοινό. Πως το εξηγείς;

Η σύγχρονη τεχνολογία και η ευκολία πρόσβασης που μας προσφέρει έριξε τα «τείχη» και πλέον όλοι έχουμε πρόσβαση σχεδόν στα πάντα. Τα νέα παιδιά δεν έχουν παρωπίδες βλέπω ότι με την ίδια ευκολία ακούν Iron Maiden και Beyonce, Eισβολέα και Μελίνα Ασλανίδου – δεν είναι καταπληκτικό αυτό; Μια από τις πιο όμορφες στιγμές στην καριέρα μου ήταν όταν έμαθα ότι δημιουργήθηκε ένα fan club οι …. Aslanators!!! Η νέα γενιά είναι ένα βήμα μπροστά από οτιδήποτε δογματικό στην μουσική και στην τέχνη. Οι παλιές ταμπέλες δεν υπάρχουν πια. Aυτή η αγάπη των νέων παιδιών μου δίνει μεγάλη δύναμη και ενέργεια με κάνει να αισθάνομαι ευλογημένη.

Μεγάλωσες σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης, κατά δήλωσή σου μυήθηκες από τον Νίκο Παπάζογλου… Είναι κι αυτοί λόγοι που σε κάνουν να ανηφορίζεις πιο εύκολα στη Θεσσαλονίκη;

«Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από την πόλη αυτή. Εδώ σπούδασα, έζησα τα φοιτητικά χρόνια μου, εδώ ξεκίνησα να εμφανίζομαι σε μουσικές σκηνές… Εδώ πήρα το «βάπτισμα του πυρός». Έρχομαι συχνά γιατί εδώ βρίσκω ξανά αγαπημένους φίλους και την βάση μου για να γεμίζω τις μπαταρίες μου».

Που μεγάλωσες, πως μεγάλωσες, ήθελες από μικρή να ασχοληθείς με τραγούδι ή σου προέκυψε στην πορεία. Αν δεν είχες ασχοληθεί με τη μουσική, τι θα ήθελες να κάνεις;

«Γεννήθηκα στην Στουτγάρδη και μεγάλωσα στην Παραλίμνη Γιαννιτσών. Έζησα πολύ όμορφα παιδικά χρόνια σε μια οικογένεια γεμάτη αγάπη. Από πάρα πολύ μικρή ηλικία συνειδητοποίησα, ότι μου αρέσει να τραγουδάω, από τότε που άρχισα σχεδόν να μιλάω. Από τις πρώτες μου αναμνήσεις είναι η άφιξη του δασκάλου μουσικής στο χωριό κι εγώ να τρέχω ξυπόλητη φωνάζοντας «Ήρθε ο δάσκαλος! Ήρθε ο δάσκαλος».Το τραγούδι λειτούργησε για μένα, σαν μια κιβωτός. Με βοήθησε να μαζέψω όλες μου τις εμπειρίες και συναισθήματα και να υπάρχω σε αυτή την γη , όπως θα ήθελα να εκφράζομαι και να υπάρχω σαν άνθρωπος, σαν οντότητα. Μέσα στο σπίτι μας η μουσική ήταν σαν τον αέρα που αναπνέαμε, η οικογένεια μου αγαπούσε το τραγούδι… Θαρρώ κάπου μέσα μου το γνώριζα από πάντα ότι το τραγούδι και εγώ είμαστε ένα και απλά η ζωή έφερε τα πάντα σε μια πορεία, σε έναν δρόμο.Οι σπουδές μου ήταν τελείως διαφορετικές αν και πάλι ανθρωποκεντρικές. Σπούδασα βοηθός μικροβιολόγου εδώ στην Θεσσαλονίκη. Εδώ έκανα και την πρακτική μου αλλά ποτέ δεν ακολούθησα αυτή την καριέρα».

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου καλλιτέχνης; Με ποιον θα ήθελες να συνεργαστείς;

«Έχω την χαρά, την τιμή και την ευλογία να έχω συνεργαστεί με πάρα πολλούς καλλιτέχνες και ήταν για εμένα πάρα πολύ σημαντικοί δάσκαλοι στο ταξίδι ως σήμερα. Αγαπημένους καλλιτέχνες έχω πολλούς και νιώθω ότι εγώ θα είμαι πάντοτε μια μαθήτρια, που συνεχώς θα μαθαίνει…Θα είμαι όμως ειλικρινής και θα μοιραστώ μαζί σου το όνειρο μου, να σταθώ με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο επαγγελματικά δίπλα στον πολυαγαπημένο Θεσσαλονικιό, τον Πασχάλη Τερζή».

Ο ΠΑΟΚ είναι ένα ακόμη κομμάτι της Θεσσαλονίκης, που σε κάνει να την αγαπάς πιο πολύ;

«Ο ΠΑΟΚ είναι κομμάτι της ιστορίας της πόλης. Κουβαλάει μια αλήθεια μοναδική. Το περήφανο συναίσθημα, την φόρα του Βορρά. ΠΑΟΚ δεν γίνεσαι, γεννιέσαι – απλά μπορεί να μην το ξέρεις, μέχρι να μεγαλώσεις λίγο (γέλια)»

Έχεις πάει ποτέ στην Τούμπα κι αν ναι, τι σου άρεσε περισσότερο;

«Ναι έχω πάει και όχι μόνο μια φορά. Με εντυπωσίασε το πάθος, η ορμή, η δύναμη της κερκίδας!»

Θα είσαι σχεδόν ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη. Θα ήθελες να πας μια βόλτα στην Τούμπα να δεις τον ΠΑΟΚ;

«Αυτό, ακριβώς, συζητούσαμε χθες με φίλους, εδώ στην πόλη. Θα ήθελα να το κάνω, όπως θέλω να δω και το ντοκιμαντέρ για τα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ, που μας άφησε σαν κληρονομιά ο αγαπημένος μου φίλος ο Νίκος Τριανταφυλλίδης. Ελπίζω να καταφέρω να τα κάνω και τα δύο».

«θα δώσει πολλάστην ΠΑΟΚάρα»

Ο Μελίνα Ασλανίδου συναντήθηκε με τον Ιβάν Σαββίδη στη Μόσχα, και σχημάτισε την καλύτερη εντύπωση!

«Είναι ο σωστός άνθρωπος στην σωστή θέση. Ο Ιβάν Σαββίδης αγαπά τον ΠΑΟΚ, τιμά την ιστορία του και τους οπαδούς του. Είχα την ευκαιρία να τον συναντήσω όταν πρωτοήρθε στην πόλη, αλλά και να τον γνωρίσω καλύτερα στην πρόσφατη εκδήλωση, που έγινε στην αίθουσα τελετών του κρατικού ανακτόρου του Κρεμλίνου, για την πολιτιστική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας – Ρωσίας, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας. Η ενέργεια του και το πάθος του πιστεύω θα δώσουν πολλά στην ΠΑΟΚάρα μας!», είπε.

πηγή: inpaok.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments