Αθλητισμός

ALERT: Ο Ρίβερς «αγρίεψε» και… απειλεί τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού! «Είμαστε μια ομάδα που…»

ALERT: Ο Ρίβερς «αγρίεψε» και… απειλεί τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού! «Είμαστε μια ομάδα που…»
Ο Κέι Σι Ρίβερς παραχώρησε μια ξεχωριστή συνέντευξη κι έχει βάλει στο στόχαστρο τους... πάντες!

Ο Παναθηναϊκός Superfoods μετά τη νίκη επί της Μπασκόνια έφτασε τις τέσσερις σερί στην Euroleague και πλέον δείχνει να πατά γερά στα πόδια του, καθώς ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τους Βάσκους, όπως επίσης με Ρεάλ, Ολυμπιακό και Φενέρ!

Ο Κέι Σι Ρίβερς στην αναμέτρηση με την ομάδα-έκπληξη και του φετινού μαραθωνίου δεν είχε επιθετικά την αποτελεσματικότητα προηγούμενων αγώνων, ωστόσο αποδείχθηκε εκ νέου πολύτιμος, ειδικότερα στο αμυντικό κομμάτι, αφού βοήθησε αποφασιστικά στην αναχαίτιση του Σενγκέλια στα τελευταία κρίσιμα λεπτά.

Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ μίλησε στο SDNA για την μεγάλη νίκη επί των Βάσκων, τον χαρακτήρα των «πράσινων», τη βοήθεια του κόσμου, αλλά και τη συνέχεια, αφού την Παρασκευή (30/12) ακολουθεί η δοκιμασία στο Καζάν απέναντι στην Ούνικς.

-Πετύχατε μια μεγάλη νίκη επί της Μπασκόνια, η οποία ήρθε μετά από σκληρή μάχη…

«Η νίκη είναι νίκη, είτε έχει έρθει ωραία, είτε… άσχημα. Σίγουρα δεν ήμασταν καλοί, αλλά σημασία έχει η νίκη. Είμαστε μια ομάδα μαχητών. Σε αυτό χτίζουμε. Ο,τι κι αν γίνεται στο παρκέ, αν μας βγαίνουν πράγματα ή όχι εμείς πρέπει να παλεύουμε. Μέχρι τώρα έχουμε παλέψει σε όλα τα παιχνίδια, πλην της Βαρκελώνης και στο ΟΑΚΑ έχουμε χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό στη λεπτομέρεια».

-Το παιχνίδι άρχισε καλά, στη συνέχεια «στράβωσε», αλλά πήρατε αυτό που θέλατε. Τι σηματοδοτεί η τέταρτη σερί νίκη του Παναθηναϊκού στην Euroleague;

«Αρχίσαμε καλά στην πρώτη περίοδο και ειδικά ο Κρις, όμως στα δύο επόμενα δεκάλεπτα βρεθήκαμε να κυνηγάμε το σκορ. Ξέραμε ότι έπρεπε να τα δώσουμε όλα για να νικήσουμε και αυτό κάναμε. Δείξαμε την καρδιά της ομάδας και νικήσαμε μια πολύ καλή ομάδα που έχει υψηλούς στόχους και προοπτική και φέτος. Δείξαμε ότι μπορούμε κι εμείς να διεκδικήσουμε πολλά πράγματα φέτος».

-Σε είδαμε να μην σου βγαίνει το παιχνίδι επιθετικά, ωστόσο πρόσφερες στην άμυνα, ειδικά όταν σου ζητήθηκε να μαρκάρεις και πιο βαριά κορμιά, όπως τον Σενγκέλια…

«Δεν ήμουν καλός. Δεν πήρα τις προσπάθειες που έπρεπε, δεν ήμουν επιθετικός. Δεν ήταν η βραδιά μου, αλλά ήταν η βραδιά του Κρις (σ.σ. Σίνγκλετον), η βραδιά του Νικ (σ.σ. Καλάθης), που έπαιξε και την τελευταία άμυνα που ήταν τρομερή, ο Γιάννης (σ.σ. Μπουρούσης) βοήθησε πολύ, ο Μάικ (σ.σ. Τζέιμς) το ίδιο. Αυτή τη φορά έπρεπε να αρχίσω από την άμυνα και αυτό έκανα, όταν φορτώθηκε με φάουλ ο Ντιμίτρις (σ.σ. Νίκολς). Οφειλα να δώσω ακόμα περισσότερα στην άμυνα. Σε άλλα παιχνίδια θα δώσω ξανά σκορ. Κάθε φορά θέλω να κάνω αυτό που χρειάζεται η ομάδα.

-Μετά την 9η νίκη του σε 14 αγώνες, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης, μαζί με άλλες τέσσερις ομάδες. Πώς βλέπεις τη συνέχεια;

«Ακόμα έχουμε πολύ, πολύ δρόμο… Εχουμε δώσει 14 παιχνίδια, έχουμε άλλα 16 στην κανονική περίοδο. Είμαστε σε πολύ καλή θέση τώρα, όμως ο δρόμος είναι μακρύς και δεν μπορούμε να κοιτάμε πέρα από το επόμενο παιχνίδι. Εχουμε ταξίδι στη Ρωσία για να παίξουμε με την Ούνικς που δεν είναι καθόλου κακή ομάδα. Ειδικά στην έδρα της είναι καλή, θέλει να προστατεύσει το σπίτι της και θα είναι πεινασμένοι για να μας νικήσουν. Είναι ωραία η αίσθηση να είμαστε στη θέση που είμαστε τώρα, αλλά δεν σημαίνει τίποτα. Πάντως θα κάνουμε καλές γιορτές έτσι».

-Κατά τη διάρκεια του αγώνα δείξατε να παίρνετε ενέργεια από το πάθος του κόσμου που σχεδόν γέμισε το ΟΑΚΑ. Πόσο σημαντική είναι η υποστήριξη τους;

«Ο κόσμος πάντα δίνει ενέργεια, ειδικά όταν γεμίζει το γήπεδο όπως τώρα. Αυτό κάνει τη διαφορά και ο κόσμος του Παναθηναϊκού ακόμα περισσότερο. Φωνάζουν και μας στηρίζουν, πιέζουν τον αντίπαλο, τους διαιτητές… Τους πιέζουν πολύ. Οταν έχεις ένα τέτοιο κοινό δίπλα σου δεν φοβάσαι τίποτα, ανεξάρτητα αν παίζεις με Ζαλγκίρις ή ΤΣΣΚΑ. Είμαστε σε μια λίγκα με τις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και όλες είναι σκληρές μάχες. Δεν θέλουμε ένα γήπεδο μισογεμάτο, αλλά γεμάτο που κάνει τον αντίπαλο να νιώθει άβολα».

-Εχετε μπροστά σας την δοκιμασία στο Καζάν, όμως ο κόσμος συζητά ήδη τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο…

«Δεν μπορούμε να… πηδήξουμε για να φτάσουμε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Μπροστά μας είναι το Καζάν και μετά ο Ολυμπιακός στις αρχές του 2017. Τώρα έχουμε την Ούνικς. Ποτέ δεν κοιτάς μακριά. Κοιτάς αυτό που είναι μπροστά σου. Γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε».

Πηγή:sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments