Αθλητισμός

Πώς ο Μανωλάς «τελείωσε» τον Σιόβα από τον Ολυμπιακό

Πώς ο Μανωλάς «τελείωσε» τον Σιόβα από τον Ολυμπιακό
Ο Απόστολος Αναστασόπουλος γράφει για την απώλεια του Δημήτρη Σιόβα και τον κατατάσσει σε συγκεκριμένη κατηγορία αμυντικών.

Από το καλοκαίρι του 2012 ο Δημήτρης Σιόβας είχε πιάσει λιμάνι και όλα έδειχναν πως είχε βρει το «λιμάνι» του. Από τον πρώτο καιρό η εξαιρετική τεχνική κατάρτισή του, το αρχοντικό στυλ παιχνιδιού του, το ύψος του και όλα τα άλλα προτερήματά του έδειχναν πως ο Ολυμπιακός είχε βρει αμυντικό για πολλά χρόνια και σε συνδυασμό με την τεράστια αγωνιστική άνοδο του ταχύτατου και μαχητικού Κώστα Μανωλά «κούμπωναν» ιδανικά στην ερυθρόλευκη άμυνα.

Δυστυχώς και για τις δύο πλευρές όμως, ο Μανωλάς πουλήθηκε στη Ρόμα, ο Σιόβας τραυματίστηκε τον Γενάρη του 2014 και από τότε «τον πήρε η κάτω βόλτα». Ο κεντρικός αμυντικός από τη Δράμα, δυσκολεύτηκε αρκετά κατά την αποθεραπεία του και ήταν εμφανέστατο το πόσο είχε επηρεαστεί ψυχολογικά από την σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Έπειτα, χωρίς τον Κώστα Μανωλά δίπλα του, αφού είχε επανέλθει στην αγωνιστική δράση, είχε χάσει το άλτερ έγκο του. Ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο με τέτοιο τρόπο όπου οι αδυναμίες και των δύο καλύπτονταν. Με τη πώληση του Μανωλά, ο Σιόβας είχε δίπλα του πιο αργούς παρτενέρ και αυτό δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία των ερυθρολεύκων. Κάπως έτσι, φτάσαμε στη φάση της απαξίωσης για τις ικανότητες του ψηλόσωμου στόπερ.

Καλώς ή κακώς, μιας και δεν υπήρχε αρκετά γρήγορος κεντρικός αμυντικός για να πλαισιώνει τον Σιόβα και να καλύπτει τις αδυναμίες του, νομοτελειακά έφτανε η στιγμή που οι μέρες του πρώην παίκτη του Πανιωνίου τελείωναν στο μεγάλο λιμάνι. Κανείς δεν λέει πως δεν έχει την ποιότητα για να σταθεί στον Ολυμπιακό, όμως πλέον με το υπάρχον δυναμικό στο κέντρο της άμυνας, μόνο κακό θα έκανε στην καριέρα του η παραμονή στην ομάδα γιατί έχει χαθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στο πρόσωπό του.

Ο Δημήτρης Σιόβας ανήκει σε μία ιδιαίτερη κατηγορία ποδοσφαιριστών, οι οποίοι για να αναδειχτούν, χρειάζονται δίπλα τους συμπαραστάτες με τους οποίους ταιριάζουν. Έτσι, άθελά του, ο Κώστας Μανωλάς «τελείωσε» την καριέρα του Σιόβα στον Ολυμπιακό, αφού ποτέ δεν βρέθηκε κεντρικός αμυντικός που να μπορεί να «τρέξει» για δύο στην άμυνα των ερυθρολεύκων… 

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments