Αθλητισμός
pagenews.gr / Αθλητισμός / Νικοπολίδης: «Τέρμα η κουβέντα για Μπέντο, καλύτερος ο ΠΑΟ με Ουζουνίδη»
Νικοπολίδης: «Τέρμα η κουβέντα για Μπέντο, καλύτερος ο ΠΑΟ με Ουζουνίδη» | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Δεκεμβρίου 2016, 07:59 28 Δεκεμβρίου 2016, 7:59

​Μεταξύ άλλων ο Νικοπολίδης είπε στην εφημερίδα «Live Sport»…


Για το πρωτάθλημα: «Ο Ολυμπιακός είχε από την αρχή τον πρώτο λόγο και την δυναμική για να πάρει το πρωτάθλημα. Πήρε και τα τρία ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και η διαφορά των +9 βαθμών από τους διώκτες του είναι πλέον πολύ σημαντική. Ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ψάχνονται. Είναι ομάδες που φτιάχτηκαν από την αρχή το καλοκαίρι, έθεσαν υψηλούς στόχους, αλλά προσπαθούν ακόμη να βρουν ρυθμό και ομοιογένεια. Ο Ολυμπιακός έχει συνηθίσει να κάνει πρωταθλητισμό, οι άλλοι ψάχνονται».


Για τον Ολυμπιακό και τον Μπέντο: «Δέχθηκε ένα ηχηρό χτύπημα το καλοκαίρι με τον αποκλεισμό, καθώς ο Ολυμπιακός έχει συνηθίσει να παίζει στο Champions League. Κατάφερε να το ξεπεράσει, συνεχίζει στην Ευρώπη, αλλά εξακολουθεί να έχει μεταπτώσεις στην απόδοσή του. Το καλό που έχει ο Μπέντο για μένα είναι πως παίρνει το ρίσκο και χρησιμοποιεί νεαρούς Έλληνες παίκτες. Επίσης, θέλω να σταθώ σε κάτι με αφορμή όλο αυτό που έχει δημιουργηθεί με τον προπονητή, αν είναι καλός… Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η κουβέντα συνεχώς για τον προπονητή δεν κάνει καλό στην ομάδα, πρέπει να σταματήσει, ο Ολυμπιακός είναι μέσα σε όλους τους στόχους».


Για τον ΠΑΟΚ: «Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει την ζημιά στη Σάλκε. Μπορεί να περάσει γιατί η γερμανική ομάδα δεν είναι το ίδιο δυνατή με τα προηγούμενα χρόνια, βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, περίμενα ότι θα ήταν πιο δυνατός και ανταγωνιστικός, αλλά εμφάνισε πολλά προβλήματα και δεν προλαβαίνει πια στο κυνήγι της κούρσας του τίτλου».


Για τον Παναθηναϊκό και τον Ουζουνίδη: «Στον Παναθηναϊκό ανέβασαν πολύ ψηλα΄τον πήχη το καλοκαίρι, χωρίς όμως η ομάδα να μπορεί να τον περάσει. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν όλοι πιο συγκρατημένοι, αλλά φέτος μίλησαν για πρωτάθλημα χωρίς η ομάδα να το δείξει στο γήπεδο. Φάνηκαν οι αδυναμίες στα παιχνίδια της Ευρώπης και ότι κάποιοι παίκτες που ήρθαν δεν ήταν τόσο ποιοτικοί ή έστω σε θέση να προσφέρουν.

Με τον Μαρίνο παίξαμε πέντε χρόνια μαζί και σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα είναι καλύτερος απ΄ ό,τι ήταν με τον Στραματσόνι. Αρκεί να τον αφήσουν να δουλέψει. Το έκανε στον Πανιώνιο και είχε αποτελέσματα. Στόχος του Ουζουνίδη είναι να περάσει τη φιλοσοφία του, να καλύψει τις αδυναμίες μέσα από κάποιες μεταγραφές τον Ιανουάριο και να δημιουργήσει μία ομάδα άκρως ανταγωνιστική. Αυτό προέχει και μετά πώς θα καλύψει τη βαθμολογική διαφορά από τον Ολυμπιακό και πώς θα πάρει το πρωτάθλημα. Στο ποδόσφαιρο, βέβαια, ποτέ μη λές ποτέ, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει χάσει σημαντικό έδαφος».


Για την ΑΕΚ: «Την περίμενα πιο ανταγωνιστική, αλλά νομίζω ότι δεν είχε την βελτίωση που έπρεπε σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Λείπει η σταθερότητα, ενώ δεν κερδίζει εύκολα στην επαρχία. Και αν δεν κερδίζεις βαθμούς εκτός έδρας πως θα διεκδικήσεις το πρωτάθλημα;»

Πηγή: sdna.gr2016