Αθλητισμός

Απολαύστε τον Σπανούλη όσο είναι καιρός

Απολαύστε τον Σπανούλη όσο είναι καιρός
Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει για τις... πολλές νίκες του Ολυμπιακού και το μεγαλείο του 34χρονου σούπερ σταρ των πρωταθλητών Ελλάδας.

​To παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Φενέρ όλοι λίγο πολύ το είδατε ή εν πάσει περιπτώσει μάθατε κάποια πράγματα. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκανε την καλύτερη της εμφάνιση της τρέχουσας σεζόν. Θα προσθέταμε και το παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Στην επανάληψη λίγο η λογική πτώση των με απουσίες Πειραιωτών, λίγο η αντίδραση της φιναλίστ της περυσινής Ευρωλίγκας Φενέρ, έδωσαν στο παιχνίδι χαρακτήρα ντέρμπι. Στο φινάλε, όμως, χαμογέλασε αυτός, που έπρεπε να χαμογελάσει βάσει συνολικής εικόνας του αγώνα: ο Ολυμπιακός. 

Πέτυχε μία νίκη, που ισοδυναμεί με περισσότερες. Θέλετε να σας το εξηγήσουμε; Πρώτον κέρδισε αυτοπεποίθηση η ομάδα. Δεν έπαιξε ο Πρίντεζης, δεν έπαιξε ο Αγραβάνης, είναι στα πιτς ο Χάκετ, αλλά και ο αντικασταστάτης του, Ουότερς, οι εναπομείναντες, όμως, “ερυθρόλευκοι” έκαναν κατάθεσης ψυχής και έδειξαν ότι το σύνολο είναι εκείνο, που μετράει. Οτι δεν πρέπει κανείς (παίκτης και όχι μόνο), να στέκεται στις απουσίες. Οτι άπαντες πρέπει να μπαίνουν στο παρκέ και να τα δίνουν όλα. 

Από κει και πέρα, ο Ολυμπιακός με αυτούς τους δύο βαθμούς πλησιάζει ακόμη περισσότερο στη πρόκριση στην οκτάδα, αλλά και στο πλεονέκτημα της έδρας. Το αβαντάζ της έδρας στην οκτάδα είναι πολύ σημαντικό και όποιος το πάρει, σίγουρα θα νοιώθει πιο άνετα.

Επίσης, οι πρωταθλητές Ελλάδας έκλεισαν επιτυχημένα το 2016 και πάνε στον “καυτό” μήνα του Γενάρη και τα τρία ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Συμφωνούμε ότι κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, αλλά καλύτερα είναι να πηγαίνεις στο επόμενο, προερχόμενος από νίκη παρά από ήττα. Ετσι δεν είναι;

Τέλος, ο Ολυμπιακός κέρδισε και τον Πάτρικ Γιανγκ. Θεωρούμε ότι μέχρι στιγμής η σημερινή είναι η πιο μεστή εμφάνιση του Αμερικάνου σέντερ από τότε, που επανήλθε από τον σοβαρό του τραυματισμό. Πριν από περίπου 20 μέρες ο Γιανγκ είπε ότι θα είναι έτοιμος τον Φλεβάρη. Η σημερινή του παρουσία έδειξε ότι κάτι κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν τα λέτε και λίγα αυτά τα κέρδη. Το σημαντικότερο, όμως, νόημα του βραδιού του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας είναι -για μας τουλάχιστον- ο Βασίλης Σπανούλης. Με το που γυρίσει ο χρόνος, κάποιοι τον σούπερ σταρ του Ολυμπιακού θα τον λένε 35άρη, υπό την έννοια ότι έχει γεννηθεί το 1982. Η αλήθεια είναι ότι τα γενέθλιά του είναι στις 7 Αυγούστου, αλλά ξέρετε τι γίνεται με αυτές τις ιστορίες.

Η ουσία, όμως, είναι ότι ο Σπανούλης είναι από αυτούς, που λέμε ότι δεν έχει αστυνομική ταυτότητα. Η ηλικία του δεν φαίνεται στο παρκέ και δεν φάνηκε καθόλου στη φάση, όπου ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη του Ολυμπιακού. Οταν η Φενέρ είχε πλησιάσει στους 4 πόντους και πήρε την μπάλα, τρυπώνοντας σαν αγρίμι στην άμυνα της τουρκικής ομάδας και σημειώνοντας ένα απίθανο καλάθι.

Η αλήθεια είναι ότι τον Σπανούλη τον βοηθάει το κορμί του. Αλλά πιο πολύ τον βοηθάει ο μοναδικός επαγγελματισμός του. Η αφοσίωσή του σε αυτό, που κάνει. Η αγάπη του για το μπάσκετ, με το οποίο ασχολείται από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Τέτοιοι παίκτες βγαίνουν κάθε 20 και 25 χρόνια. Γιαννάκης, Γκάλης, Διαμαντίδης, Παπαλουκάς και Σπανούλης είναι μία πεντάδα μπασκετικών τεράτων, για τα οποία η Ελλάδα έχει να υπερηφανεύεται.

Πέρυσι σταμάτησε ο Διαμαντίδης. Το μπάσκετ ελπίζει να μην είναι κοντά και η στιγμή, που θα σταματήσει ο Σπανούλης. Αν, όπως και να το κάνουμε, τον χρόνο δεν μπορεί να τον νικήσει κανείς. Δεν είναι 25 χρόνων, είναι 34. Για αυτό το λόγο απολαύστε τον όσο είναι καιρός. Με την ευχή να έχουμε σύντομα και άλλους τέτοιους παικταράδες στα γήπεδα μας, τέτοιους παικταράδες με την φανέλα της Εθνικής, που από το 2009 πάει από το κακό στο χειρότερο.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments