Αθλητισμός

Στο Καζάν για το νικηφόρο σερί ο Παναθηναϊκός!

Στο Καζάν για το νικηφόρο σερί ο Παναθηναϊκός!
Ο Παναθηναϊκός ψάχνει την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στην Euroleague, στο παγωμένο Καζάν απέναντι στην Ούνικς του Κώστα Καϊμακόγλου το απόγευμα της Παρασκευής (30/12, 18:00, ΕΡΤ2). Αποστολή στο Καζάν: Κώστας Γιαταγάνας

Μετά τις νίκες με Γαλατασαράι, Φενερμπαχτσέ, Αρμάνι Μιλάνο και Μπασκόνια, ο Παναθηναϊκός Superfoods ψάχνει το 5Χ5 κόντρα στην Ούνικς (30/12, 18:00, ΕΡΤ2)! Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ τρέχει ένα εξαιρετικό σερί μέσα στον Δεκέμβριο, αφού η τελευταία του ήττα ήταν στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα (2/12), με ενδεχόμενο «διπλό» στην πρωτεύουσα του Ταταρστάν να του δίνει το δικαίωμα να τερματίσει τον πρώτο γύρο της Euroleague στην προνομιούχο τετράδα της κατάταξης!

Λίγες ώρες πριν το 2016 περάσει στην ιστορία, οι «πράσινοι» ψάχνουν το τρίτο «διπλό» στο πρώτο μισό του μαραθωνίου, στην «Basket Hall» του χιονισμένου και παγωμένου Καζάν για να φτάσουν στο εξαιρετικά πολύτιμο 10-5 στο φινάλε του πρώτου γύρου, χωρίς τον τραυματία Λευτέρη Μποχωρίδη (θλάση στον μηρό) και τον Αλεσάντρο Τζεντίλε που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.Λάνγκφορντ και όχι μόνο…

Απέναντί του είναι μια ομάδα που δεν είναι φόβητρο, αλλά έχει μονάδες που μπορούν να καταστρέψουν κάθε αντίπαλη άμυνα! Το Νο1 όπλο της Ούνικς, που έχει ρεκόρ 5-9 έως τώρα, δεν είναι άλλο από τον Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος είναι με διαφορά πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, με 23,9 πόντους ανά αγώνα, αλλά δεν είναι μόνος.

Η ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν, με τον οποίο ο Νικ Καλάθης είχε κατακτήσει το Eurocup με την Λοκομοτιβ Κουμπάν το 2013, έχει κι άλλες αξιόπιστες λύσεις, με τον Ισπανό κουμανταδόρο, Κίνο Κόλομ να είναι μια μονάδα που καλούνται να σταματήσουν οι «πράσινοι» ώστε η Ούνικς να… κοπεί στα δύο και να μην τροφοδοτηθούν οι ψηλοί της.

Ο λόγος για τον Αρτσιόμ Παραχούσκι και τον Μάρκο Μπάνιτς, που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί κοντά στο καλάθι, με τον Εβγκένι Βορόνοφ να δίνει χείρα βοηθείας από την περιφέρεια.

Εξάλλου μην ξεχνάμε πως ο Ρώσος γκαρντ είχε ντυθεί… Λάνγκφορντ απέναντι στην Γαλατά, όταν ο Αμερικανός μπομπέρ απουσίαζε για την ρωσική ομάδα, της οποίας ο πλέον παλιός παίκτης και πάντα πολύτιμος σε διαφορετικούς τομείς είναι ο… δικός μας, Κώστας Καϊμακόγλου!

Ο έμπειρος φόργουορντ, που θα συναντήσει για πρώτη φορά ως αντίπαλος τον Παναθηναϊκό, το 2012 αποχώρησε μετά από μια διετία στο ΟΑΚΑ και μετακόμισε στο Καζάν, όπου έχει ριζώσει!

Προϊστορία… διπλών!

Παναθηναϊκός και Ούνικς έχουν πολύ μικρή, αλλά σημαντική προϊστορία. Δύο φορές έχουν συναντηθεί στο παρελθόν, με τις νίκες να είναι μοιρασμένες και μάλιστα υπέρ των φιλοξενούμενων!

Τη σεζόν 2011/2012 είχαν τεθεί αντιμέτωποι στο Top-16, με την Ούνικς να επικρατεί στο ΟΑΚΑ (83-89, 25/1/2012) και στο Καζάν απάντησε το «τριφύλλι» (63-68, 29/2/2012)! Μάλιστα η νίκη του Παναθηναϊκού ήταν την 6η και τελευταία αγωνιστική του Top-16 και του έδωσε την πρωτιά του ομίλου που έδινε πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, αφήνοντας δεύτερους τους Ρώσους, με τον Καϊμακόγλου να σημειώνει καθοριστικό τρίποντο στο φινάλε!

Θυμηθείτε μέσω βίντεο τα δύο παιχνίδια του 2012:

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της Παρασκευής (30/12), η Γαλατασαράι υποδέχεται την Μπάμπεργκ (19:00, Novasports 1) και η Μπαρτσελόνα την Νταρουσάφακα (22:00, Novasports 1).

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments