Πολιτισμός

Ronnie James Dio: Συναυλία με… ολόγραμμα! (video)

Ronnie James Dio: Συναυλία με… ολόγραμμα! (video)
Ο θρυλικός τραγουδιστής με τη βοήθεια προηγμένης τεχνολογίας, «αναστήθηκε», παραχωρώντας μαζί με τους Dio Disciples, μια επική live εμφάνιση στο Wacken Open Air festival στη Γερμανία.

Έξι χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Roonie James Dio άφησε την τελευταία του πνοή, με τη μουσική του ωστόσο να εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσά μας.

Ποιος θα το περίμενε από όσους τον νοσταλγούν και όσους δεν πρόλαβαν να τον απολαύσουν ποτέ σε μια live εμφάνιση, πως θα ήταν δυνατό να παρακολουθήσουν μια ολόκληρη συναυλία, με τον ίδιο πάνω στη σκηνή;

Ο θρύλος της ροκ, με τη βοήθεια της ειδικής τεχνολογίας, πραγματοποίησε στο φετινό Wacken Open Air festival της Γερμανίας, στο κλείσιμο του set της επίσημης tribute μπάντας της μουσικής κληρονομιάς του Ronnie, των Dio Disciples.

Οι Dio Disciples αποτελούνται από πρώην μέλη των Dio, όπως οι Craig Goldy (κιθάρες), Scott Warren (πλήκτρα) και Simon Wright (τύμπανα), μαζί με τους τραγουδιστές Tim “Ripper” Owens (Judas Priest, Iced Earth, Yngwie Malmsteen, Winters Bane), Joe Retta και Oni Logan (Lynch Mob). Έχουν τη πλήρη υποστήριξη της χήρας του Ronnie, Wendy Dio.

Το ολόγραμμα έκανε την εμφάνισή του μπροστά στους 75.000 fans του φεστιβάλ ερμηνεύοντας το “We Rock”, και ήταν υπό δημιουργία εδώ και πολύ καιρό από την εταιρία Eyellusion με την οποία συνεργάζεται η Wendy. Στην ουσία βλέπουμε ένα animation του αείμνηστου τραγουδιστή βασισμένο στις κινήσεις του, με φωνητικά παρμένα από τις live εμφανίσεις του, δημιουργώντας κάτι που είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη πραγματικότητα. Mε αυτό τον τρόπο, σκοπός της Wendy και των μουσικών είναι να κρατήσουν ζωντανή τη μουσική παρακαταθήκη του Dio, όπως και να προωθήσουν το επερχόμενο box set με τα 6 πρώτα Dio albums σε βινύλιο και CD. Παρόμοιες απόπειρες έχουν γίνει παλιότερα με τους Freddie Mercury, Michael Jackson και Tupac.

Στα άμεσα πλάνα της Wendy και των Dio Disciples είναι να πραγματοποιήσουν μία παγκόσμια περιοδεία, χρησιμοποιώντας το εν λόγω ολόγραμμα. Η Eyellusion, μετά από σχετική ερώτηση από δημοσιογράφο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και για ένα Lemmy oλόγραμμα.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments