Οικονομία

Μήνυμα Ρέγκλινγκ: Μόνο με μεταρρυθμίσεις η ανάκτηση της ελληνικής επενδυτικής εμπιστοσύνης

Μήνυμα Ρέγκλινγκ: Μόνο με μεταρρυθμίσεις η ανάκτηση της ελληνικής επενδυτικής εμπιστοσύνης
Μιλώντας σε συνέδριο στο Μόναχο, ο Ρέγκλινγκ τόνισε ότι "η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει με αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμίσεις, που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές, εάν θέλει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των ιδιωτών επενδυτών".

Έμφαση στην ανάκτηση της επενδυτικής εμπιστοσύνης έδωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, αναφερόμενος στην περίπτωση της Ελλάδας, την οποία για ακόμη μια φορά χαρακτήρισε, ως “ειδική περίπτωση”.

Μιλώντας σε συνέδριο στο Μόναχο, ο Ρέγκλινγκ τόνισε ότι “η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει με αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμίσεις, που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές, εάν θέλει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των ιδιωτών επενδυτών”. 

Ο επικεφαλής του ESM σημείωσε ακόμη ότι οι πολιτικές διάσωσης της ευρωζώνης λειτουργούν, τονίζοντας ότι τέσσερις εκ των πέντε χωρών βγήκαν επιτυχημένα από τα προγράμματα. 

“Η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση. Πουθενά η κλίμακα των προβλημάτων δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο στην Ελλάδα και οι θεσμοί εκεί είναι αδύναμοι”, είπε ο Ρέγκλινγκ.

“Όμως και η Ελλάδα μπορεί να περάσει το σημείο καμπής και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, εφόσον υλοποιήσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικότητα”, πρόσθεσε ο ίδιος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments