Οικονομία

Πεθαίνουν συνταξιούχοι πριν ακόμα λάβουν τη σύνταξή τους

Πεθαίνουν συνταξιούχοι πριν ακόμα λάβουν τη σύνταξή τους
Εικόνα διάλυσης στην κοινωνική ασφάλιση σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, που δείχνουν πως υπάρχει αναμονή τριών ετών για 150.000 συντάξεις.

Απίστευτα στοιχεία έρχονται στο φως από την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, τα οποία παρουσιάζουν τα Νέα της Δευτέρας και δείχνουν τη διάλυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Σύμφωνα με αυτά, περίπου 150.000 αιτήσεις εκκρεμούν για κύρια συνταξιοδότηση.

Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις που η αναμονή έκδοσης φτάνει ακόμα και τα τρία χρόνια, με αρκετούς υποψήφιους συνταξιούχους να πεθαίνουν πριν προλάβουν να πάρουν τη σύνταξή τους.

Ειδικότερα, τα στοιχεία της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, που παρουσιάζουν τα Νέα της Δευτέρας, δείχνουν ότι εκκρεμούν 95.000 παλιές συντάξεις (οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί πριν από τον Μάιο του 2016) και 55.000 νέες συντάξεις (οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί μετά τον νόμο Κατρούγκαλου).

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ Βαγγέλης Θεοδωρίδης, η κατάσταση είναι απελπιστική και σε ορισμένα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ στην Αττική υπάρχουν χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης με εξαιρετικά μικρό αριθμό εισηγητών για την έκδοση της σύνταξης.

Επιπρόσθετα, το υπουργείο Εργασίας ψήφισε διάταξη για την αποπληρωμή των 95.000 συντάξεων που εκκρεμούν 12-24 μήνες και σε εξαιρετικές περιπτώσεις έως και τρία χρόνια, οι οποίες πρέπει να πληρωθούν μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2017 καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα κονδύλια θα χαθούν και θα πρέπει να επιστραφούν στον κρατικό προϋπολογισμό.

Τέλος, και όσον αφορά στις αιτήσεις για επικουρική σύνταξη, υπολογίζεται ότι περίπου 13.000 αιτήσεις είναι σε εκκρεμότητα από 12 έως 30 μήνες στο νεοσύστατο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments