Υγεία
pagenews.gr / Υγεία / Έμφραγμα μυοκαρδίου: Πρόληψη και αίτια
Έμφραγμα μυοκαρδίου: Πρόληψη και αίτια | Pagenews.gr
Pagenews Team 16 Μαρτίου 2017, 10:33 16 Μαρτίου 2017, 10:33

Σύμφωνα με μελέτες, οι αγχωτικοί ρυθμοί ζωής έχουν αυξήσεi κατακόρυφα τα κρούσματα εμφραγμάτων, με τον μέσο όρο ηλικίας των παθόντων να έχει πέσει από τα 65 στα 45.

Το έμφραγμα σχετίζεται με αυξημένη νοσηρότητα και θνησιμότητα διότι προκαλεί αιφνίδιο θάνατο.

Οι μελέτες δείχνουν ότι το πρωί είναι πιο πιθανό κάποιος να υποστεί έμφραγμα, με τους άνδρες να είναι πιο επιρρεπείς.

Η τροποποίηση των παραγόντων κινδύνου έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να προλάβει σε μεγάλο ποσοστό τους πρόωρους θανάτους από τις παθήσεις της καρδιάς.


Δείτε 7 απλούς τρόπους για να προλάβετε το έμφραγμα:


– Σταματήστε την κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα. Το αλκοόλ συμβάλλει στην ανάπτυξη υπέρτασης και παχυσαρκίας, ενώ το κάπνισμα αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό.


– Βάλτε φρένο στο άγχος. Οι αγχώδεις έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο και κακής ποιότητας φαγητό με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν την καρδιά τους.


– Ρυθμίστε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Οι πάσχοντες από διαβήτη και όσοι βρίσκονται στο στάδιο του προδιαβήτη κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακή προσβολή.


– Αποφεύγετε την κατανάλωση τρανς λιπαρών που οδηγούν στην αύξηση της κακής χοληστερόλης. Έρευνες δείχνουν ότι όσοι έχουν χοληστερόλη 240 mg / dL και πάνω ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο.


– Ελέγχετε τακτικά την αρτηριακή σας πίεση. Η υπέρταση επιβαρύνει την καρδιά σας και μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο.


– Χάστε βάρος. Τα επιπλέον κιλά κουράζουν την καρδιά λόγω της αύξησης της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης.


– Αυξήστε τη σωματική δραστηριότητα. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο κίνδυνος καρδιαγγειακών νοσημάτων αυξάνεται κατά 147% για κάποιον που κάνει καθιστική ζωή2017