Αθλητισμός

Για τη νίκη έδραιωσης και… δυάδας ο Ολυμπιακός

Για τη νίκη έδραιωσης και… δυάδας ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Γαλατασαράι (21:00, ΕΡΤ2) και ψάχνει τη νίκη που θα τον εδραιώσει ακόμα περισσότερο στη πρώτη τριάδα και θα του επιτρέψει να φτάσει ακόμα πιο κοντά στις δύο πρώτες θέσεις της Regular Season της Euroleague.

​Μετά τα τελευταία του αποτελέσματα, ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να κλειδώσει ουσιαστικά την παρουσία του στην πρώτη τριάδα της Regular Season, ενώ η χθεσινή ήττα (16/3, 88-82) της Ρεάλ Μαδρίτης από τον Παναθηναϊκό Superfoods δίνει στους «Ερυθρόλευκους» την δυνατότητα να κυνηγήσουν με σοβαρές αξιώσεις την πρώτη δυάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Για να συμβεί αυτό, πρέπει ο Ολυμπιακός να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γαλατασαράι (21:00, ΕΡΤ2) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έχει την ευκαιρία να φτάσει στην 19η φετινή του νίκη, απέναντι σε μία ομάδα που είναι βαθμολογικά αδιάφορη (8-17).

Στις τάξεις των Πειραιωτών υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση του Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ανέβασε πυρετό το μεσημέρι της Πέμπτης (16/3), αλλά ακολούθησε μέρος της προπόνησης και η συμμετοχή του στην 12άδα θα ξεκαθαρίσει την τελευταία στιγμή.

Το ίδιο ισχύει (σε μικρότερο βαθμό) και για τους Ματ Λοτζέσκι και Ντόμινικ Ουότερς. Οι δύο άσοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς ωστόσο προπονήθηκαν σε φουλ ρυθμούς την Πέμπτη (16/3), κάτι που τους δίνει αρκετές πιθανότητες να βρεθούν στην αναμέτρηση με την Γαλατά.

Μιλώντας γι’αυτή, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα πως είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια η Γαλατάσαραϊ έχει νικήσει την Ρεάλ εντός και την Μπαρστελόνα εκτός. Με το καλό της επιθετικό παιχνίδι μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο στον αντίπαλο, κάτι που το βιώσαμε στο πρώτο παιχνίδι. Είναι μία επιθετική ομάδα και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι αμυντικά για να εξουδετερώσουμε το παιχνίδι της και επιθετικά να βρούμε τις αδυναμίες της. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά, γιατί θεωρώ πως είναι ένα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν. Περιμένουμε τον κόσμο δίπλα μας, μακάρι να γεμίσει το γήπεδο και οι φίλαθλοι να μας βοηθήσουν να πάρουμε τη νίκη».

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου τόνισε πως η Γαλατασαράι είναι μία απρόβλεπτη και επικίνδυνη ομάδα, ενώ ο Κεμ Μπιρτς ανέφερε πως αυτός και οι συμπαίκτες του δεν πρέπει να υποτιμούν το σύνολο του Εργκίν Αταμάν.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος προπονητής δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Μπλέικ Σιλμπ και Εμίρ Πρέλντζιτς, όπως και στον Έρικ ΜακΚόλουμ που αποκτήθηκε πρόσφατα και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Euroleague. Από εκεί και πέρα, κανονικά στην αποστολή βρίσκεται ο Τιμπόρ Πλάις, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Γαλατασαράι με 89-87, ενώ διαιτητές της αποψινής αναμέτρησης θα είναι οι Μιλιβόιε Γιόβτσιτς, Μπέντζαμιν Χιμένεθ και Τόμισλαβ Χορντόφ.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

16/3

Αναντόλου Εφές – Μακάμπι Τελ Αβίβ 92-87

Παναθηναϊκός Superfoods – Ρεάλ Μαδρίτης 88-82

Μπάμπεργκ – Φενερμπαχτσέ 78-83

Αρμάνι Μιλάνο – Ερυθρός Αστέρας 71-78

17/3

18:00 Ούνικς Καζάν – Ζαλγκίρις Κάουνας (Novasports 2)

19:00 Νταρουσάφακα – Μπαρτσελόνα (Novasports 1)

21:00 Ολυμπιακός – Γαλατασαράι (EΡΤ2)

22:00 Μπασκόνια – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Novasports 4)

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments