Οικονομία

Ντομπροβόσκις: Πρέπει να κλείσει άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση

Ντομπροβόσκις: Πρέπει να κλείσει άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος της Ελλάδας για να διασφαλιστεί η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, στη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας, με τίτλο «Διατλαντική συνεργασία-κλειδί για απασχόληση και οικονομική ανάπτυξη», που διεξήχθη στη Ουάσινγκτον.

«Φυσικά είναι δύσκολο να συζητήσουμε για την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να αναφερθούμε στην Ελλάδα. Συνεπώς επιτρέψτε μου να πω δυο κουβέντες για την Ελλάδα. Ενώ βρίσκεται ακόμη σε πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, η Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσει ανάπτυξη φέτος», είπε ο Ντομπρόβσκις.

«Είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος το συντομότερο δυνατό, για να διασφαλίσουμε ότι η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας θα συνεχιστεί και ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές το 2018. Από αυτή την άποψη, θέλουμε να ελπίζουμε σε αποφασιστική στήριξη από την αμερικανική κυβέρνηση όσον αφορά την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα», πρόσθεσε.

Ο κ. Ντομπρόβσκις συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν η οποία, όπως ανέφερε, έγινε σε καλό κλίμα και στην οποία εκτός από την συνεργασία και τις σχέσεις ΕΕ -ΗΠΑ συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.