Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ: Άγνωστη η τύχη των ασθενών που χειρούργησε ο Πολάκης

ΠΟΕΔΗΝ: Άγνωστη η τύχη των ασθενών που χειρούργησε ο Πολάκης
Ερωτήματα σχετικά με την υγεία των τριών μεταφερόμενων ασθενών που χειρουργήθηκαν στο νοσοκομείο Ζακύνθου από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, θέτει η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι ασθενείς έφυγαν χθες Τετάρτη από το νοσοκομείο, μία ημέρα μετά το χειρουργείο τους. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία δύο εξ αυτών παρουσίασαν εργαστηριακά μετεγχειρητικά ευρήματα. 

«Ο ένας εκ των δύο παρουσίασε διπλάσια αύξηση των φυσιολογικών τιμών στις τρανσαμινάσες και ο δεύτερος τριπλάσια αύξηση των φυσιολογικών τιμών στις τρανσαμινάσες καθώς επίσης και αύξηση της τιμής της γ- GT και οι τρεις χειρουργημένοι ασθενείς παρουσίασαν μείωση των λευκών αιμοσφαιρίων, ο ένας μάλιστα παρουσίασε και μείωση αιμοπεταλίων. Η τύχη τους αγνοείται» αναφέρει χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί. 

«Οι τρεις μεταφερόμενοι χειρουργημένοι ασθενείς που βρίσκονται; Τηρείται το μετεγχειρητικό θεραπευτικό ιατρικό πρωτόκολλο; Ποιος διαβεβαιώνει τους ασθενείς ότι σε επόμενα χειρουργεία δεν θα συμβεί η στραβή με τις πρακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση;» ρωτάει η ΠΟΕΔΗΝ. 

Η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά, ταυτόχρονα, ότι η μόνη λύση είναι να γίνονται τα χειρουργεία της Ζακύνθου κανονικά με την παροχή ιατρικών αερίων από φορητές φιάλες, σύμφωνα με την πρόταση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Ζακύνθου και των εργαζομένων. “Να αφεθεί απερίσπαστη και χωρίς παρεμβάσεις η αρχική πενταμελής Επιτροπή, να ολοκληρώσει το έργο της» τονίζει περαιτέρω, ενώ αφήνει αιχμές για παρατράγουδα στην ΕΔΕ για το θάνατο της άτυχης γυναίκας τον περασμένη Δεκέμβρη. «Τα Δημόσια Νοσοκομεία έχουν ανάγκη από προσωπικό, υλικά και ιατρικά μηχανήματα και όχι από τα παράνομα και αντιδεοντολογικά σόου Πολάκη» καταλήγει η Ομοσπονδία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments