Ελλάδα

Δέσμευση για παροχή δωρεάν κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης στα νησιά

Δέσμευση για παροχή δωρεάν κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης στα νησιά
Ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός αναφέρουν ότι σύντομα αναμένεται η δημοσίευση σχετικής ΚΥΑ, η οποία και θα προβλέπει την εξ' ολοκλήρου επιχορήγηση του κόστους εξοπλισμού και του κόστους συνδρομής για 10.831 νησιωτικά νοικοκυριά.

Η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε απαντητική επιστολή της προς τους Δημάρχους 13 νησιωτικών Δήμων, διαβεβαιώνει σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι γεγονός η δέσμευση της κυβέρνησης, για παροχή δωρεάν κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης (Internet) στα νησιά.

Ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός αναφέρουν ότι σύντομα αναμένεται η δημοσίευση σχετικής ΚΥΑ, η οποία και θα προβλέπει την εξ’ ολοκλήρου επιχορήγηση του κόστους εξοπλισμού και του κόστους συνδρομής για 10.831 νησιωτικά νοικοκυριά.

Όπως αναφέρουν, η δέσμευση του Πρωθυπουργού από την Νίσυρο προς τους νησιώτες και η πολιτική στόχευση της κυβέρνησης για ανατροπή του κλίματος απομόνωσης που βίωναν τα νησιά μας, πραγματοποιείται με ρεαλιστικές πρωτοβουλίες. Η αναφερόμενη δράση για χορήγηση δωρεάν εξοπλισμού και δωρεάν σύνδεση Ίντερνετ στα νησιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα αποκλεισμού από την ψηφιακή εποχή, εντάσσεται στο πλαίσιο της τεχνολογικής αναβάθμισης των νησιωτικών Περιφερειών, γεγονός που θα συμβάλλει στην εξοικείωση των κατοίκων με τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες αλλά και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των επιχειρήσεων και των δημοσίων υπηρεσιών.

  Τονίζουν ακόμη, μεταξύ άλλων, πως ζούμε στην εποχή της πληροφορίας, όπου η χρήση του διαδικτύου δε θεωρείται είδος πολυτελείας, αλλά απαραίτητο αναπτυξιακό εργαλείο πληροφόρησης και επικοινωνίας. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments