Ελλάδα

Δρομολογείται η ανάπλαση των παιδικών χαρών στον Πειραιά

Δρομολογείται η ανάπλαση των παιδικών χαρών στον Πειραιά
Έργα συντήρησης και ανάπλασης σε σχολεία και παιδικές χαρές στον Πειραιά και το Πέραμα, συνολικού προϋπολογισμού 709 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, έπειτα από αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Ειδικότερα στο Πέραμα θα πραγματοποιηθούν εργασίες ανάπλασης σε 12 παιδικές χαρές, οι οποίες είναι κλειστές καθώς δεν πληρούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. 

Το κόστος των εργασιών ανέρχεται σε 519.000 ευρώ και θα καλυφθεί πλήρως από την Περιφέρεια Αττικής και μετά την ολοκλήρωση των έργων οι παιδικές χαρές θα μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες άθλησης παιδιών και εφήβων.

Ταυτόχρονα, στον Πειραιά θα γίνουν εργασίες συντήρησης στα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία που είναι εγκατεστημένα στο σχολικό συγκρότημα επί των οδών Αλεξάνδρου, Τζαβέλα, Πυθαγόρα και Μεγ. Αλεξάνδρου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 190.000 ευρώ και θα καλυφθεί, επίσης, από την Περιφέρεια Αττικής.

«Τα έργα, που αφορούν το παιδί μέσα ή έξω από το σχολείο, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας και τους δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα. Τα συγκεκριμένα έργα εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα παρεμβάσεων σε παιδικές χαρές και σχολεία», τόνισε, σε δήλωσή του, ο κ. Γαβρίλης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments