Οικονομία

Παράταση μέχρι τις 17 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις

Παράταση μέχρι τις 17 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Αν και η προθεσμία κανονικά εξέπνεε την Παρασκευή 30 Ιουνίου, ωστόσο εκτός Taxisnet παραμένουν 1,3 εκατομμύρια δηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει παράταση έως και την Δευτέρα 17 Ιουλίου, αντί για τις 14 που είχε διαρρεύσει εξ αρχής.

Αν και η προθεσμία κανονικά εξέπνεε την Παρασκευή 30 Ιουνίου, ωστόσο εκτός Taxisnet παραμένουν 1,3 εκατομμύρια δηλώσεις.

Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 4,63 εκατομμύρια δηλώσεις σε σύνολο 6,1 εκατομυρίων ο χρόνος υποβολής θεωρείται υπεραρκετός για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι που έχουν καθυστερήσει.

Η σχετική απόφαση, την οποία έχει υπογράψει από χθες, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, αναμένεται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών για τις τελικές αποφάσεις του.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.