Αθλητισμός
pagenews.gr / Αθλητισμός / «Όχι στην Ανζί για τον ΠΑΟΚ»
«Όχι στην Ανζί για τον ΠΑΟΚ» | Pagenews.gr
Pagenews Team 9 Ιουλίου 2017, 12:08 9 Ιουλίου 2017, 12:08

​Αναλυτικά τα όσα είπε:


Για την πρώτη του μέρα στον ΠΑΟΚ: «Έχουνε περάσει πολλά χρόνια. Ήταν τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου του 2005. Είχα πάει στην Τούμπα για τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας. Δεν ήταν σίγουρο αν θα μέναμε κάποιοι νεαροί στην ομάδα. Μετά από 2-3 μέρες μας πήρε ο κύριος Καραγεωργίου στην αποστολή στα τρία πέντε πηγάδια».


Για τον Κώστα Δημητρίου: «Έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία. Όχι μόνο στα φιλικά, αλλά και στις προπονήσεις. Από τις πρώτες μέρες που έχει έρθει. Δυστυχώς δεν έχουμε μιλήσει πάνω στο κομμάτι που θα ήθελα να τον βοηθήσω. Βέβαια το παιδί ήρθε από μόνος του, με ρώτησε για τις απόψεις μου. Έχουμε όμως χρόνο σε ότι μπορώ να τον βοηθήσω».


Για την συμβουλή που θα έδινε στο νεαρό στόπερ: «Θέλει πολύ δουλειά, χωρίς δουλειά δεν γίνεται τίποτα».


Για το αν η θέση του αμυντικού θέλει περισσότερη δουλειά: «Αυτό που έχω καταλάβει τόσα χρόνια σε οποιαδήποτε θέση, ότι θα πρέπει να δουλέψεις πάρα πολύ, για να βγει το ταλέντο που έχεις στο γήπεδο. Σίγουρα στη θέση του αμυντικού, θέλει να δουλέψεις ακόμα περισσότερο γιατί και χωρίς ταλέντο θα κάνεις κάτι».


Για τις εντυπώσεις του από τα δύο φιλικά του ΠΑΟΚ: «Αυτό το οποίο μπορώ να πω είναι ότι κάποια πράγματα που δουλέψαμε στις προπονήσεις βγήκαν στο γήπεδο. Αυτό το οποίο έχει παρεξηγηθεί πάρα πολύ είναι ότι όλοι κοιτούν το αποτέλεσμα. Στην προετοιμασία δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Μας ενδιαφέρει πως θα βάλουμε στοιχεία στο παιχνίδι μας, στοιχεία τα οποία θα μας βοηθήσουν στους επίσημους αγώνες εκεί που μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.

Βγάλαμε στοιχεία στο πρώτο παιχνίδι. Αυτά που ήθελε ο προπονητής τα δείξαμε. Στο δεύτερο φιλικό δοκιμάσαμε ένα σύστημα απέναντι σε μια ομάδα που παίζει με αυτό πολλά χρόνια, οπότε είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις και αμυντικές και επιθετικές ικανότητες».


Για το αν είναι πιο απαιτητικό το νέο σύστημα για τους αμυντικούς: «Είναι πιο δύσκολο όταν όλη η ομάδα δε δουλεύει σωστά. Αν η ομάδα δουλεύει σωστά είναι πιο εύκολο σε σχέση με τις άλλες τακτικές. Χρειάζεται αρκετό χρόνο να δουλευτεί για να πούμε ότι μας ταιριάζει αυτή η τακτική. Πρέπει να το δουλέψουμε και να παίξουμε παιχνίδια για να το δούμε στην πράξη».


Για το τι θα άλλαζε στη νοοτροπία της ομάδας: «Θα πρέπει να κοιτάμε όχι μόνο στην προετοιμασία το αποτέλεσμα, αλλά το πώς θα χτιστεί η ομάδα για να κοιτάμε το αποτέλεσμα στα επίσημα παιχνίδια. Σαν νοοτροπία επίσης θα ήθελα να αλλάξει ότι δεν μπορεί όταν κερδίζουμε να είμαστε Θεοί και όταν χάνουμε να είμαστε τελευταίοι. Εμείς είμαστε αυτοί που θέλουμε να κερδίζουμε περισσότερο και από τον πιο φανατικό οπαδό της ομάδας γιατί αισθανόμαστε καλά. Θα ήθελα να είμαστε σε μια μέση κατάσταση. Όταν χάνουμε να μην είναι «οκ» αλλά να προσπαθούμε να δούμε τι έφταιξε».


Για το ότι θα γίνουν λίγες μεταγραφές: «Είναι το Α και το Ω για να χτιστεί μια ομάδα. Όταν υπάρχουν πολλές αλλαγές χρειάζεται χρόνος για να γνωριστούν οι παίκτες. Με μια δυο αλλαγές δε θα επηρεαστεί το κλίμα της ομάδας. Όλοι θα γινόμαστε καλύτεροι και έτσι θα γίνει καλύτερη και η ομάδα».


Για την πρόταση που είχε από την Ανζί: «Μου έγινε γνωστό ότι υπήρχε μια πρόταση από την Ανζί. Εγώ όπως και κάθε ποδοσφαιριστής θα έπρεπε να την κοιτάξω και να την αξιολογήσω. Όμως αρνήθηκα την πρόταση γιατί είμαι στέλεχος της ομάδας και θα μπορούσα να βοηθήσω στο μέλλον, ενώ και η πρόταση δε ήταν αυτή που περίμενα για να πάω εκεί».


Για την καλύτερη στιγμή στην καριέρα του στον ΠΑΟΚ: «Είναι η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου η κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά δεν το πίστευα εκείνη τη στιγμή και δε το χάρηκα. Ήταν σαν να μην είχε συμβεί. Όμως μαζί με την πρώτη θέση στα playoffs που είχαμε πάρει όταν κανείς δεν το περίμενε είναι οι δύο καλύτερες στιγμές στην καριέρα μου».

Πηγή: inpaok.com

Ετικέτες: 


2017