Γεύση

Φαλάφελ, οι κεφτέδες του Λιβάνου

Φαλάφελ, οι κεφτέδες του Λιβάνου
Πανεύκολοι και πεντανόστιμοι.

Οι κεφτέδες στον Λίβανο γίνονται και με ρεβίθια και είναι πεντανόστιμοι.

Τα φαλάφελ είναι υγιεινά και πλούσια σε πρωτεΐνη, χωρίς να έχουν να ζηλέψουν κάτι από τους άλλους κεφτέδες. Η συνταγή είναι πανεύκολη και σας την προτείνουμε

Υλικά

500 γραμμάρια ρεβύθια βρασμένα, στραγγισμένα2 σκελίδες σκόρδο1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο1 κρεμμύδι1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια3 κουταλιές λάδι καλαμποκιού1 κουταλιά της σούπας σουσάμι2 κουταλιές σούπας κίμινο σε σκόνη1 πρέζα μπούκοβοΑλάτι και πιπέριΕκτέλεση

Μουσκέψτε από το βράδυ και βράστε τα ρεβύθια -Στραγγίστε τα πολύ καλάΠεράστε τα ρεβύθια στην μουλινέτα, να βγει μια ζύμη που κολλάει λίγοΒάλτε την ζύμη σε μπολ και προσθέστε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά: κίμινο, μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, σουσάμι, ψιλοκομμένο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ψιλοκομμένα σκόρδα και κρεμμύδιΟταν πλύνετε τα μυρωδικά, σκουπίστε τα καλά, να μην πάρει νερό η ζύμηΑνακατέψτε καλά το μείγμαΔοκιμάστε το μείγμα και προσθέστε αν χρειάζεται αλάτιΖεστάνετε το λάδι, κάντε τα φάλαφελ μπαλίτσες και τηγανίστε τα να ροδίσουν καλάΤοποθετήστε τα σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα λάδια

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments