Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Τόσκας: Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών στη Ζάκυνθο
Τόσκας: Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών στη Ζάκυνθο | Pagenews.gr
Pagenews Team

Για σχέδιο εμπρηστών στις φωτιές της Ζακύνθου κάνει λόγο ο Νίκος Τόσκας, τονίζοντας πως δεν έχει καμία αμφιβολία περί αυτού.

"Είναι κοινή αντίληψη ότι οι περισσότερες πυρκαγιές έχουν σχέση με εμπρησμούς. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στη Ζάκυνθο ‘χτύπησαν’ εμπρηστές", τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον Realfm 97,8, και πρόσθεσε πως "υπάρχουν αναφορές από κλιμάκιο της ΕΛΑΣ που κάνει έρευνες στην περιοχή".

"Ψάχνουμε αυτούς που έβαλαν τους εμπρηστές", επεσήμανε ο κ. Τόσκας, προσθέτοντας ότι "υπάρχουν συμφέροντα, για οικοπεδικούς λόγους. Δεν είμαστε αφελείς να μην το γνωρίζουμε. Τα ψάχνουμε. Δεν θα το αφήσουμε έτσι, όσος καιρός κι αν περάσει". Επέμεινε ότι και οι φωτιές σε Κάλαμο, Σαρωνίδα και Άλσος Βεϊκου οφείλονται σε εμπρησμούς.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, παραδέχθηκε τις ελλείψεις σε εναέρια πυροσβεστικά μέσα λέγοντας "η διαθεσιμότητα των Canadair είναι 9 με 10 κάθε μέρα από τα 13 που διαθέτει η χώρα. Δυστυχώς τις περισσότερες ημέρες έχουμε 7 αεροσκάφη. Έχουμε φτάσει και στα 6". 

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι στην πυρκαγιά της Ζακύνθου "τα εναέρια μέσα ανταποκρίθηκαν άμεσα, μέσα σε 20 λεπτά". Επίσης χαρακτήρισε "τεράστιο ψέμα ότι υπάρχουν ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής των πυροσβεστών".

Σχετικά με δημοσίευματα που μιλούσαν για την ύπαρξη τζιχαντιστών στην Ελλάδα ο Νίκος Τόσκας τόνισε πως "η Ελλάδα είναι πυλώνας ασφαλείας", προσθέτοντας ότι "υπάρχει συνεργασία με υπηρεσίες άλλων χωρών για να διασφαλίσουμε το περιβάλλον ασφάλειας στη χώρα". Αποκάλυψε επίσης ότι γίνεται "προληπτική παρακολούθηση υπόπτων, αλλά και καταυλισμών όπου στεγάζονται πρόσφυγες".

Ετικέτες: 


2017