Αθλητισμός

Mundial 2018: Κι αν η Αργεντινή μείνει εκτός της διοργάνωσης;

Mundial 2018: Κι αν η Αργεντινή μείνει εκτός της διοργάνωσης;
Ένας Μέσι δεν φέρνει την πρόκριση... Η Αργεντινή δεν κατάφερε να νικήσει την Ουρουγουάη στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 και βλέπει την απευθείας πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας να απομακρύνεται...

Ελπίζουμε ότι στο επόμενο παιχνίδι δεν θα παίξουμε με έντεκα, αλλά με σαράντα εκατομμύρια Αργεντινούς. Πρέπει πάση θυσία να νικήσουμε τη Βενεζουέλα» είπε απογοητευμένος ο Χόρχε Σαμπάολι μετά το 0-0 με τους Ουρουγουανούς στα προκριματικά του Mundial 2018.

Άλλο ένα παιχνίδι στο οποίο οι Αργεντινοί δεν πήραν το τρίποντο. Άλλη μια προσπάθεια για να μπουν στην τετράδα της βαθμολογίας που οδηγεί απευθείας στα γήπεδα της Ρωσίας ήταν αποτυχημένη. 

Ακόμα και αν δεν είναι η ίδια εθνική ομάδα την οποία παρακολουθούσε μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο από τον καναπέ του ο Λιονέλ Μέσι, ακόμα κι αν ο Σαμπάολι ανέλαβε σε μια πολύ κρίσιμη χρονική στιγμή αναλαμβάνοντας ιστορική ευθύνη να για να αποφευχθεί ένα κάζο άνευ προηγουμένου, λίγα πράγματα φαίνεται να έχουν αλλάξει στη «μπιανκοσελέστε». 

Μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο τα πράγματα για την Αργεντινή ήταν πολύ άσχημα. Μετά τον χαμένο τελικό του Κόπα Αμέρικα, το καλοκαίρι του 2016, (ή για να είμαστε ακριβείς… μετά τον τρίτο συνεχόμενο χαμένο τελικό της Αργεντινής μέσα σε τρία χρόνια, πρώτα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας από τη Γερμανία και κατόπιν σε δύο σερί Κόπα Αμέρικα από τη Χιλή), ο Μέσι ανακοίνωσε την απόφασή του να μην συνεχίσει στην εθνική ομάδα της πατρίδας του. 

Ποτέ πριν στο παρελθόν η «αλμπισελέστε» δεν είχει χάσει δύο εντός έδρας παιχνίδια σε προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτή τη φορά είχε τρεις συνεχόμενους αγώνες χωρίς νίκη, έχοντας πάρει μόλις δύο βαθμούς κόντρα σε αντιπάλους που είναι πιο χαμηλά στη βαθμολογία (Περού, Βενεζουέλα και Παραγουάη). Ο Χεράρδο Μαρτίνο άφησε τη θέση του στον πάγκο στον Εδουάρδο Μπάουζα μετά το περσινό Κόπα Αμέρικα. Η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά έγινε χειρότερη. 

Η απουσία του Μέσι, του Άγιου Μέσι όπως τον αποκαλούσε σχεδόν σύσσωμος ο αργεντινίκος Τύπος μετά την εντός έδρας ήττα από την Παραγουάη τον περασμένο Οκτώβριο, εντοπίζοντας εκεί την βασική αιτία της αποτυχίας, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Με τον Μέσι η Αργεντινή είχε τρεις νίκες σε τρία παιχνίδια. Χωρίς αυτόν είχε μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες. 

H σημερινή εθνική Αργεντινής δεν εμπνέει κανένα φόβο σε κανέναν αντίπαλο. Ο τερματοφύλακας Σέρχιο Ρομέρο έχει αγωνιστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια μόλις σε 22 παιχνίδια στους συλλόγους του. Ο αριστερός μπακ Μερκάδο στα 29 του έχει έντεκα παρουσίες στην εθνική ομάδα σε έξι χρόνια! Ο Ντεμιτσέλις παίζει ακόμα στα 35 του, ο Μάρκος Ρόχο είναι γενικά παροπλισμένος στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο κέντρο ο Μαστσεράνο δεν είναι στην καλύτερη φόρμα του, ο Ντιμπάλα το παλεύει στη μεσαία γραμμή, και μένουν οι Ντι Μαρία, Ιγουαΐν και Αγουέρο, μαζί με τον Μέσι, για να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Ο Σαμπάολι επανέφερε τον «κομμένο» Ικάρντι αδιαφορώντας για… εσωτερικές αναταραχές, σε μια προσπάθεια να τονώσει σε φρεσκάδα την ομάδα. 

Μένουν τρεις αγωνιστικές για να ολοκληρωθούν τα προκριματικά στη Λατινική Αμερική. Οι Αργεντινοί έχουν αρχίσει από τώρα τις… προσευχές, καθώς μετά και την ισοπαλία με την Ουρουγουάη, παιχνίδι στο οποίο μόνο ο Μέσι προσπάθησε για τη νίκη, η εθνική τους ομάδα παραμένει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, άρα δεν παίρνει απευθείας εισιτήριο για το Μουντιάλ. Η Βραζιλία έχει προκριθεί ήδη, ακολουθούν Κολομβία, Ουρουγουάη και Χιλή, τις οποίες θέλει να «πιάσει» η Αργεντινή για να μην μπλέξει. Μπροστά της έχει να αντιμετωπίσει στην έδρα της τη Βενεζουέλα, θα φιλοξενήσει το Περού και θα αντιμετωπίσει και το Εκουαδόρ. 

Δεν χάνουν, ωστόσο, την ελπίδα τους οι Αργεντινοί. Σε ψηφοφορία που είχε διοργανωσει η ιστοσελίδα της εφημερίδας «OLE« λίγη ώρα μετά το κάζο κόντρα στην Ουρουγουάη, το 45% εξέφρασε την άποψη ότι η εθνική ομάδα θα ανατρέψει την κατάσταση και θα περάσει απευθείας στο Μουντιάλ. Ωστόσο υπάρχει και το… αξιοσέβαστο 32% που εκτιμά ότι η Αργεντινή δεν θα καταφέρει να είναι παρούσα στη Ρωσία! Το υπόλοιπο 23% απλά ελπίζει στα μπαράζ…

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments