Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2017: Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τις εγγραφές στα Δημόσια ΙΕΚ
Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2017: Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τις εγγραφές στα Δημόσια ΙΕΚ | Pagenews.gr
Pagenews Team

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εξέδωσε την Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου, ανακοίνωση σχετικά με την διαδικασία εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών στα δημόσια ΙΕΚ.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρονται τα εξής: Την τελευταία εβδομάδα, πλήθος δημοσιευμάτων και αναφορών στο διαδίκτυο επικρίνουν τον σχεδιασμό που υλοποιεί το ΥΠΠΕΘ για την έγκαιρη και συντονισμένη έναρξη όλων των εκπαιδευτικών δομών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, σημαντικό ρόλο στην οποία διαδραματίζουν τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.).

Όλες αυτές οι ανακριβείς -είτε από πρόθεση είτε από αφέλεια- αναφορές στηρίζονται στις «αντικειμενικές» προβλέψεις των γραφόντων πως οι ηλεκτρονικές αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πληροφοριακό σύστημα για τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. θα είναι ελάχιστες επειδή τάχα δεν έχουν προλάβει να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι-ες.

Η γλώσσα των αριθμών έρχεται να τους διαψεύσει περίτρανα καθώς ο αριθμός των αιτούντων σήμερα το πρωί, λίγες ώρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας, ξεπερνά τις 23.000, αριθμός που είναι μεγαλύτερος από τον μέσο όρο της τελευταίας τριετίας. Παρόλα αυτά, επιθυμώντας να εξαλείψουμε και την παραμικρή πιθανότητα αποκλεισμού κάποιου πολίτη που επιθυμεί να κάνει αίτηση, παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, μέχρι τη Δευτέρα 4/9, ώρα 12.00.

Ετικέτες: 


2017