Αθλητισμός

Eurobasket: Ντένις Σρέντερ, ο νέος ηγέτης της Γερμανίας (vid)

Eurobasket: Ντένις Σρέντερ, ο νέος ηγέτης της Γερμανίας (vid)
Ο Ντένις Σρέντερ είναι ο νέος ηγέτης της Γερμανίας στο Eurobasket.

Η Γερμανία έκανε την έκπληξη απέναντι στη Γαλλία (84-81) στο Eurobasket με τον Ντένις Σρέντερ, ο οποίος ακόμα και όταν είναι σε… μέτρια ημέρα, δείχνει πως είναι ο νέος ηγέτης της Εθνικής ομάδας της πατρίδας του! Έβαλε τις βολές που έχασε το 2015.

Το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με τη Γαλλία έχει ολοκληρωθεί. Η Γερμανία χάνει με 10-19, το ματς έχει… στραβώσει για την ομάδα του Κρις Φλέμινγκ, με τον Ντένις Σρέντερ να κάθεται στον πάγκο με 0 πόντους. Ο γκαρντ των Ατλάντα Χοκς τα είχε βρει… σκούρα μέχρι εκείνο το σημείο απέναντι στη γαλλική άμυνα, αλλά στη συνέχεια βγήκε μπροστά! Στο τέλος του αγώνα το φύλλο της στατιστικής έγραψε 21 πόντους, 4 ριμπάουντ, 8 τελικές πάσες και μόλις 2 λάθη. Ο Σρέντερ είχε κάνει γι’ ακόμα μία φορά πολύ καλά τη δουλειά του. ΟΚ, ήταν άστοχος, καθώς τελείωσε με 5/15 σουτ, έχοντας 0/4 τρίποντα.

Ήταν, όμως, καθοριστικός, με 11/11 ελεύθερες βολές και σημαντικές ασίστ. Ακόμα κι ο Ντάνιελ Τάις, που έκανε επίσης μεγάλη εμφάνιση με 22 πόντους και 7 ριμπάουντ, πολλά από τα σουτ τα οποία έβαλε ήταν από τη δημιουργία του Σρέντερ. Και το γεγονός ότι σε μία μέτρια ημέρα, ο 23χρονος γκαρντ κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του σε μία σπουδαία νίκη-πρόκριση, ισχυροποιεί την άποψη που υπάρχει από την αρχή του τουρνουά, πως ο συγκεκριμένος παίκτης είναι ο νέος ηγέτης της Εθνικής Γερμανίας!

Eurobasket 2015

Το Eurobasket 2015 θα μείνει στην ιστορία ως η τελευταία εμφάνιση του Ντιρκ Νοβίτσκι με την Εθνική Γερμανίας. Παράλληλα, όμως, ήταν η πρώτη… παράσταση του Ντένις Σρέντερ. Σε ηλικία μόλις 21 ετών, ο γκαρντ των Ατλάντα Χοκς ηγήθηκε της ομάδας του και μέτρησε 21 πόντους πόντους + 6 ασίστ κατά μέσο όρο σε 5 αναμετρήσεις. Άφησε στη δεύτερη θέση τον Νοβίτσκι (13.8 πόντους, 7.8 ριμπάουντ), με τη Γερμανία να χάνει στις… λεπτομέρειες την πρόκριση στα νοκ άουτ ματς.

Ο Σρέντερ ήταν ο μοιραίος παίκτης, καθώς στο ματς με την Ισπανία είχε χάσει την τελευταία βολή. Ήταν παιχνίδι do or die, η στατιστική του έγραψε 26 πόντοι, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ, αλλά έχασε τη βολή που θα κρατούσε… ζωντανή τη Γερμανία. Ακολούθησαν δάκρυα, αλλά δύο χρόνια μετά, ο Σρέντερ έβαλε τις καθοριστικές βολές στο νοκ άουτ ματς με τη Γαλλία. Και φέτος δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι ο… θόρυβος που έκανε το 2015 δεν ήταν τυχαίος.

ΑΣΤΕΡΙ ΣΤΟ NBA

Ο Ντένις Σρέντερ δεν είναι τυχαίος παίκτης. Ακόμα είναι νεαρός, ωστόσο μετράει ήδη τέσσερις γεμάτες σεζόν στο ΝΒΑ. Επιλέχθηκε στο Νο. 17 από τους Ατλάντα Χοκς στο NBA draft 2013 και στην πρώτη του σεζόν πήρε μέρος σε 49 αναμετρήσεις, με μέσο όρο 3.7 πόντους. Την επόμενη χρονιά έφτασε τις 77 συμμετοχές (10 ως βασικός) κι ανέβασε τους αριθμούς του κατακόρυφα (10 πόντοι, 11 ασίστ). Μία από τα ίδια τη σεζόν 2015-16, όταν μέτρησε 80 συμμετοχές (6 ως starter) με 11 πόντους και 4.4 τελικές πάσες.

Η… εκτόξευση, όμως, ήρθε την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε πριν από μερικούς μήνες. Βλέπετε, οι Χοκς αποφάσισαν να τον εμπιστευτούν ως τον βασικό τους PG, με τον Τζεφ Τιγκ να αναχωρεί για… άλλες πολιτείες και τον Σρέντερ να κάνει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του με 17.9 πόντους, 34% στο τρίποντο, 6.3 ασίστ και 3.1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 79 αγώνες (78 ως βασικός) στους οποίους έμενε στο παρκέ για κάτι περισσότερο από 30 αγωνιστικά λεπτά. Μάλιστα, ο Σρέντερ ήταν εξαιρετικός στη σειρά με τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς για τα playoffs. Η ομάδα του αποκλείστηκε με 2-4 στις νίκες, ο ίδιος, όμως, είχε 24.7 πόντους, 53.2% πίσω από τη γραμμή των 7.25 μέτρων και 7.7 ασίστ! Με τέτοιους μέσους όρους, τα επόμενα χρόνια αναμένεται να τον δούμε και στο All Star Game.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments