Οικονομία

Ευκλείδης Τσακαλώτος για Siemens: Θα μείνει στην Ελλάδα

Ευκλείδης Τσακαλώτος για Siemens: Θα μείνει στην Ελλάδα
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είπε από το βήμα της Βουλής ότι η Siemens έχει τηρήσει όλους τους όρους του εξωδικαστικού συμβιβασμού και θα παραμείνει στην Ελλάδα.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Αμυρά για την Siemens, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τόνισε ότι η εταιρεία έχει τηρήσει όλους τους όρους του εξωδικαστικού συμβιβασμού που συμφώνησε με το ελληνικό Δημόσιο.

Ο κύριος Τσακαλώτος ανέφερε ότι η Siemens έχει διαγράψει το ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ που ήταν εισπρακτέες απαιτήσεις από φορείς του ελληνικού Δημοσίου, ενώ αντιστοίχως προχώρησε στην απόδοση του ποσού των 90 εκατομμυρίων ευρώ για υποστήριξη φορέων του ελληνικού Δημοσίου. Ακόμη ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι με βάση τον εξωδικαστικό συμβιβασμό η εταιρεία έχει δεσμευτεί ότι θα μείνει στην Ελλάδα και ότι θα κάνει επενδύσεις και θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας.

Μετά τις αναφορές Τσακαλώτου ο Γιώργος Αμυράς ενθυμούμενος παλιότερη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον Γιάννη Στουρνάρα ρώτησε τον κύριο Τσακαλώτο εάν φοβάται μήπως βρεθεί κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος και απιστία επειδή υπηρέτησε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens.

Ο κύριος Τσακαλώτος επέλεξε να απαντήσει με χιούμορ λέγοντας ότι «αν μου συμβεί οποιαδήποτε δικαστική εμπλοκή θα έχω συνήγορο μου και δικηγόρο μου τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή ο οποίος θα με υποστηρίξει και σε περίπτωση μήνυσης και σε περίπτωση αγωγής από οποιονδήποτε κι αν αυτές προέρχονται».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments