Αυτοδιοίκηση

Καρδίτσα: Ανοίγει τις πύλες της η 17η Οικολογική Γιορτή

Καρδίτσα: Ανοίγει τις πύλες της η 17η Οικολογική Γιορτή
Στις 21 Σεπτεμβρίου ξεκινά η 17η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας.

Η 17η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας παρουσιάζει πανελλήνιο ενδιαφέρον και την διοργανώνει η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής) με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου. 

Στις φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές καλλιέργειας με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το πώς μπορούν να εφαρμοστούν νέες μέθοδοι καλλιεργειών φιλικές προς το περιβάλλον (π.χ. βιοδυναμική καλλιέργεια) προς όφελος τόσο των τοπικών κοινωνιών, όσο και του ίδιου του περιβάλλοντος, είναι αφιερωμένη η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Οικολογικής Γιορτής, στις 17 Σεπτεμβρίου.

Οι εναλλακτικές των συμβατικών, προστίθεται σε σχετική ανακοίνωση, φιλοπεριβαλλοντικές μέθοδοι παραγωγής, συντελούν στη δραστική μείωση της χρήσης χημικών σκευασμάτων, καθώς και στην εξάλειψη της ανεξέλεγκτης εφαρμογής καλλιεργητικών παρεμβάσεων.

Μέσω των φιλοπεριβαλλοντικών πρακτικών καλλιέργειας διασφαλίζονται τόσο η υγεία του καταναλωτή, όσο και η προστασία του περιβάλλοντος, σημειώνει η ίδια ανακοίνωση.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι