Ελλάδα

Πεδίο μάχης και δύο τραυματίες στη συγκέντρωση για τον Παύλο Φύσσα (pics&vids)

Πεδίο μάχης και δύο τραυματίες στη συγκέντρωση για τον Παύλο Φύσσα (pics&vids)
Επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά, τη Δραπετσώνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα στις συγκεντρώσεις για τον Παύλο Φύσσα. Μολότοφ και ζημιές στο Κερατσίνι. Εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Με επεισόδια αμαυρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Αυτή την στιγμή, η εστία της έντασης βρίσκεται περιμετρικά του χώρου, όπου διεξάγεται η συναυλία, στο Καστράκι, απέναντι από την πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά.

Πεδίο μάχης θυμίζει, ωστόσο και το κέντρο της Δραπετσώνας, όπου υπάρχουν και δύο τραυματίες. Πρόκειται για κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν τα επεισόδια έπεσαν θύματα επίθεσης από τους κουκουλοφόρους.

Ο ένας από αυτούς αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά και κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Όσο για τον δεύτερο τραυματία, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για κάτοικο της περιοχής που θέλησε να υπερασπιστεί το αυτοκίνητό του από τις μολότοφ.

Ο νέος γύρος έντασης ξεκίνησε λίγο πριν τις 8 το βράδυ στην συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Αγίου Δημητρίου, όταν νεαροί με κουκούλες αφού είδαν μια διμοιρία αστυνομικών έριξαν προς αυτούς πέτρες και βόμβες μολοτοφ οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση βομβών κρότου λάμψης και υποχώρησαν προς στα στενά.

Νωρίτερα, ομάδα από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών της πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς και αυτοί απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Στη συνέχεια, οι κουκουλοφόροι έσπασαν τζαμαρίες στο κτίριο στο ληξιαρχείο του Δήμου Κερατσινίου.

Η πορεία ξεκίνησε μετά τις 5 το απόγευμα, πέρασε από τις γειτονιές του Κερατσινίου με κατεύθυνση το Καστράκι.

Με κεντρικό σύνθημα «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί» οι διαδηλωτές εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ , καταδικάζοντας όσες φασιστικές συμπεριφορές έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία χρόνια. Παρούσα στην πορεία ήταν και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

«Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος» αναφέρει ανακοίνωση με δήλωση της οικογένειας Φύσσα.

Σημειώνεται ότι τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο καθ’ ομολογίαν δράστης Γιώργος Ρουπακιάς βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού έχει συμπληρωθεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

 

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα 

Πορείες και εκδηλώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα διοργανώθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως στην Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, χωρίς να λείψουν και εκεί τα επεισόδια.

Στην Πάτρα κουκουλοφόροι έσπασαν τις τζαμαρίες στο Ζάρα και το mark and Spencer ενώ έγραψαν συνθήματα στο υποκατάστημα της Vodafone

 

Αλέξης Τσίπρας: Ούτε βήμα πίσω απέναντι στους εχθρούς της ελευθερίας

Μήνυμα στο Twitter για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία στο Κερατσίνι του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

«Ούτε βήμα πίσω απέναντι στους εχθρούς της ελευθερίας» έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τη θλιβερή επέτειο.

«Να ξεμπερδεύουμε με τους νοσταλγούς του ναζισμού»

Ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι οι εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται για τον Παύλο Φύσσα «μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τη συλλογική απάντηση της κοινωνίας που δεν ξεχνά και δεν φοβάται τον φασισμό».

Και πρόσθεσε:«Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, οι γειτονιές του Παύλου, πόλεις προσφυγικές και με μεγάλη ιστορία αντιφασιστικών αγώνων και εργατικών διεκδικήσεων, οφείλουν και θα δώσουν πρώτες το σύνθημα ενάντια στην ατιμωρησία, τον νεοναζισμό και τον ρατσισμό. Τώρα έχουμε ακόμα περισσότερους λόγους να αγωνιζόμαστε και να αντιστεκόμαστε, γιατί τώρα πρέπει να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τους δολοφόνους και νοσταλγούς του ναζισμού».

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, αναφερόμενος στην επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και τη δίκη της Χρυσής Αυγής, σημειώνει: «Χρειάστηκε η δολοφονία ενός νέου ανθρώπου από τη συμμορία της Χρυσής Αυγής για να αποκαλυφθεί σε όλο της το εύρος η εγκληματική της δράση. Η τέταρτη επέτειος βρίσκει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της ελεύθερους και τα θύματα της αδικαίωτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments