Διεθνή

Καταλονία: Σκληρό μήνυμα Μαριάνο Ραχόι κατά του δημοψηφίσματος

Καταλονία: Σκληρό μήνυμα Μαριάνο Ραχόι κατά του δημοψηφίσματος
Ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στην απόφαση της Καταλονίας να πραγματοποιήσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησίας της, την 1η Οκτωβρίου, εμφανίστηκε ο Μαριάνο Ραχόι.

Στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Μαριάνο Ραχόι προειδοποίησε ότι «διαθέτει και άλλα όπλα» ώστε να εμποδίσει το δημοψήφισμα στην Καταλονία.

Κάλεσε επίσης τους Καταλανούς να «σταματήσουν τις εντάσεις», ενώ υπεραμύνθηκε των συλλήψεων μελών της τοπικής καταλανικής κυβέρνησης λέγοντας ότι «η ανυπακοή στο νόμο από δημόσιους λειτουργούς, είναι το αντίθετο της Δημοκρατίας». Για την αυξημένη καταστολή και αστυνομική παρουσία στα καταλανικά εδάφη ανέφερε ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας υπερασπίζονται τα συμφέροντα όλων των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και των Καταλανών».

Την ίδια ώρα που ο Ραχόι έστελνε το αυστηρό του μήνυμα, περίπου 40.000 Καταλανοί ήταν στους δρόμους της πόλης, υποστηρίζοντας την ανεξαρτησία της περιοχής τους και διαμαρτυρόμενοι για τις συλλήψεις μελών της κυβέρνησης από την ισπανική εθνοφυλακή. 

Την Τετάρτη άνδρες της ισπανικής εθνοφυλακής έκαναν έφοδο σε υπουργεία της καταλανικής κυβέρνησης και συνέλαβαν 14 μέλη της, μεταξύ των οποίων τον γ.γ. του συμβουλίου Οικονομίας, Τζουζέπ Μαρία Τζοβέ Λιαδό, στενό συνεργάτη του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Οριόλ Τζουνκέρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments