Ελλάδα

Anonymous Greece: Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος για τις διαρροές

Anonymous Greece: Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος για τις διαρροές
Τι απαντά η Τράπεζα της Ελλάδος στις διαρροές που έκαναν νωρίτερα μέσω Facebook οι Anonymous Greece.

Ανακοίνωση για τη «διαρροή» εγγράφων από τους Anonymous Greece εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης η Τράπεζα της Ελλάδος. Σε αυτήν αναφέρει τα ακόλουθα:

«Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι.

Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1.217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος».

Anonymous Greece: Θα ακολουθήσουν πολλά

Νωρίτερα, οι Anonymous Greece με ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα τους στο Facebook προανήγγειλαν ότι η διαρροή από την Τράπεζα της Ελλάδας άρχισε και παραθέτουν το σχετικό λινκ.

Προειδοποίησαν μάλιστα με νεότερη ανάρτησή τους «θα ακολουθήσουν πολλά!». Διευκρινίζουν τέλος ότι οι διαρροές θα ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα λόγω των μεγάλων μεγεθών τους.

Την Κυριακή, οι Έλληνες Anonymous είχαν στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση πως οι επιθέσεις σε ιστοσελίδα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και τον δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν απλά μια προειδοποίηση.

«Η ΤτΕ ήταν μια δοκιμή. Δεν ήταν ακριβώς επίθεση, ήταν προειδοποίηση! Τα χειρότερα έρχονται!» #AnonymousGreece», προειδοποιούν επίσης σε χθεσινή ανάρτησή τους στο Facebook.

Λίγο μετά επανήλθαν διατυπώνοντας νέες απειλές: «ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Πρός: ΕΟΠΥΥ , Τράπεζα Πειραιώς. 2 Βάσεις δεδομένων είναι στα χέρια μας. Μία λάθος κίνηση και όλα θα δημοσιευθούν και θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας!».

Παράλληλα, ενημέρωσαν ότι σήμερα θα διαρρεύσουν αρχεία (10 GB) από κυβερνητικούς servers, όπως και έπραξαν.

Anonymous και αστυνομικοί κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Οι Anonymous Greece και οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, εκφράζουν, η κάθε πλευρά με τον δικό τους τρόπο την αντίθεσή τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την «αρπαγή» σπιτιών από βιοπαλαιστές.

«Υπολογίσατε χωρίς τον ξενοδόχο. Σύντομα θα σας δώσουμε τα ‘κλειδιά στο χέρι’», καταλήγει το μήνυμα που έστειλε προς την κυβέρνηση μέσω της σελίδας τους στο Facebook οι Anonymous Greece, καταφέρνοντας να «ρίξουν», όπως υποστήριξαν, το σύστημα Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης Πλειστηριασμών και λίγο αργότερα την ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στη συνέχεια τη… σκυτάλη πήρε η ΠΟΑΣΥ, η οποία «συντάσσεται με όσους διαμαρτύρονται για τους άδικους πλειστηριασμούς και καλεί την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την προστασία της περιουσίας που αποκτήθηκε με κόπους και θυσίες. Επίσης, να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει συναδέλφους μας για να εφαρμόσει μια πολιτική που θα πετά στο δρόμο ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης».

Ο πρόεδρός του αστυνομικού συνδικαλιστικού σωματείου κ Γρηγόρης Γερακαράκος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν αποκλείεται να δούμε αστυνομικούς να εμποδίζουν αστυνομικούς από το να παίρνουν οι τράπεζες τα σπίτια του κοσμάκη», και συμπλήρωσε πως ορκίστηκαν υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους, όπως και στο δημόσιο και όχι ιδιωτικό συμφέρον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments