Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Απαγωγή Παναγόπουλου: Ένοχος ο Παναγιώτης Βλαστός και άλλοι 14 κατηγορούμενοι
Απαγωγή Παναγόπουλου: Ένοχος ο Παναγιώτης Βλαστός και άλλοι 14 κατηγορούμενοι | Pagenews.gr
Pagenews Team 27 Σεπτεμβρίου 2017, 15:27 27 Σεπτεμβρίου 2017, 15:27

Απαγωγή Παναγόπουλου: Ένοχοι κρίθηκαν ο Παναγιώτης Βλαστός ως ηθικός αυτουργός και οι Απόστολος Πετράκης, Χαράλαμπος Μουστάκας ως φυσικοί αυτουργοί για την απαγωγή του εφοπλιστή, Περικλή Παναγόπουλου.

Αθωώθηκαν για την απαγωγή τρεις από τους πρωτόδικα καταδικασθέντες: ο Γιάννης Σκαφτούρας που είχε κριθεί ένοχος για ηθική αυτουργία, ο Αριστομένης Κλεφτόγιαννης και Γιώργος Κατσαγάννης. Επίσης αθωώθηκαν η πρώην σύζυγος του Π. Βλαστού, Ιωάννα Χήρα, ο Γιάννης Θεοδωράκης, ο Χριστόφορος Λασηθιωτάκης και ο Γιάννης Καλογερίδης.  

Για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου το 2008, καταδικάστηκε ως ηθικός αυτουργός ο Παναγιώτης Βλαστός, ως φυσικός αυτουργός ο Αριστομένης Κλεφτόγιαννης και για άμεση συνεργεία ο Γιώργος Κατσαγάννης. Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης, ο Παναγιώτης Βλαστός, είπε στο δικαστήριο: «Είμαι αθώος, να ξέρετε ότι δεν σκότωσα τον Γούσιο. Δεν έβαψα τα χέρια μου με αίμα».

Ο Παναγιώτης Βλαστός καταδικάστηκε όπως και πρωτόδικα, για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της οποίας-όπως του αποδίδεται- τα νήματά της κινούσε μέσα από τη φυλακή ενώ απηλλάγη για την ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη λόγω παραγραφής.

Ο Γιαννης Σκαφτούρας καταδικάστηκε μόνο για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης. Για όλα τα υπόλοιπα αδικήματα αθωώθηκε ή έπαυσε η ποινική του δίωξη λόγω παραγραφής.

Ο Βασίλης Στεφανάκος που έχει αφεθεί ελεύθερος από πέρυσι, καταδικάστηκε μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ οι κατηγορίες για παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών μετατράπηκαν από το δικαστήριο σε πλημμεληματικές και παραγράφηκαν.

Επί των ποινών, το δικαστήριο θα συνέλθει εκ νέου τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

Ετικέτες: 


2017