Ελλάδα

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Ποιες υποθέσεις είχε χειριστεί ο δικηγόρος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στο γραφείο του

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Ποιες υποθέσεις είχε χειριστεί ο δικηγόρος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στο γραφείο του
Η ΕΛΑΣ ψάχνει τις υποθέσεις που χειριζόταν ο δικηγόρος, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στο γραφείο του στα Εξάρχεια.

Ο γνωστός δικηγόρος, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, έπεσε νεκρός στο γραφείο του από τα πυρά που δέχθηκε από δύο δράστες λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι δύο δράστες, προσποιούμενοι τους πελάτες, χτύπησαν το κουδούνι του γραφείου του Μιχάλη Ζαφερόπουλου στην οδό Ασκληπιού 154 στις 19:10 και, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, την πόρτα τους άνοιξε συνεργάτης του.

Οι δράστες, μετά την εκτέλεση, τράπηκαν σε φυγή με τις αστυνομικές αρχές να τους αναζητούν. Οι πρώτες μαρτυρίες κάνουν λόγο για δύο άτομα που μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Οι αστυνομικοί λαμβάνουν κατάθεση τόσο από τον συνεργάτη του όσο και από έναν συνάδελφο του στο ακριβώς διπλανό γραφείο που άκουσε φωνές.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα στελέχη της Δίωξης Εγκλημάτων κατά της ζωής της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν στοιχεία -αποτυπώματα, γενετικό υλικό, μαρτυρίες- και να ελέγξουν κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή.

Το γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου βρίσκεται πολύ κοντά στη συμβολή με την λ. Αλεξάνδρας ενώ σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκεται και το σπίτι του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Οι κάμερες ρύθμισης κυκλοφορίας και καταστημάτων που βρίσκονται στο σημείο έχουν ήδη μπει στο μικροσκόπιο προκειμένου οι αστυνομικοί να σκιαγραφήσουν το δρομολόγιο διαφυγής των δύο εκτελεστών οι οποίο μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση εξαφανίστηκαν και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Ποιες ήταν οι υποθέσεις που είχε χειριστεί

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γιος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νώντα Ζαφειρόπουλου, που πέθανε το 2006. 

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ασχολείτο κυρίως με οικονομικά εγκλήματα, μεταξύ των οποίων το εξοπλιστικό και το σκάνδαλο Energa ενώ ήταν συνήγορος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου ο οποίος κατηγορήθηκε ότι δωροδόκησε Σμπώκο και Τσοχατζόπουλο για να του αναθέσουν την προμήθεια τεσσάρων ιπτάμενων ραντάρ. 

Ο δικηγόρος -πατέρας δύο παιδιών- ήταν ιδιαίτερα δραστήριος συνδικαλιστής και κατέβαινε τακτικά στις εκλογές του δικηγορικού συλλόγου. 

Διαβάστε επίσης: Εξάρχεια: Εν ψυχρώ εκτέλεση του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου από κουκουλοφόρους

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments