Ελλάδα

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Δολοφονήθηκε από 1,5 μέτρο απόσταση – Τα πρώτα στοιχεία του ιατροδικαστή (pics)

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Δολοφονήθηκε από 1,5 μέτρο απόσταση – Τα πρώτα στοιχεία του ιατροδικαστή (pics)
Από απόσταση ενάμισι μέτρου σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας, πυροβόλησαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο οι δύο δολοφόνοι.

Μόλις ενάμισι μέτρο ήταν η απόσταση από την οποία οι στυγεροί δολοφόνοι σκότωσαν τον ποινικολόγο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο το βράδυ της Πέμπτης μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154 στη Νεάπολη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την ιατροδικαστική έρευνα η εν ψυχρώ δολοφονία του ποινικολόγου έγινε από απόσταση ενάμισι μέτρου, με όπλο μικρού διαμετρήματος 0,7 – 0,8 χιλιοστών η βολίδα του οποίου του τρύπησε τον δεξιό πνεύμονα και ενδεχομένως την καρδιά. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από την ιατροδικαστική εξέταση. Ωστόσο εκκρεμεί η νεκροτομή στη σορό του άτυχου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες, έκλεισαν ραντεβού με το θύμα τους υποτίθεται για να συζητήσουν για μία υπόθεση. Οι δύο άνδρες που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ήταν ηλικίας γύρω στα 35, ο ένας μετρίου αναστήματος και ο άλλος πιο κοντός και φαίνεται να παρέμειναν στο χώρο του δικηγορικού γραφείου της οδού Ασκληπιού για περίπου 20 λεπτά.

Η νεκροτομή που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες θα ρίξει φως στην υπόθεση ενώ σε ό,τι αφορά την βολίδα, δεν βρέθηκε κάλυκας είτε γιατί τον μάζεψαν οι δράστες είτε γιατί προέρχεται από περίστροφο.

Το πρόσωπο κλειδί

Πρόσωπο κλειδί της στυγερής δολοφονίας φαίνεται πως είναι ο συνεργάτης του γνωστού ποινικολόγου, ο οποίος μάλιστα ήταν παρών την ώρα της εκτέλεσης. Ο συνεργάτης μάλιστα του ΜΙχάλη Ζαφειρόπουλου είναι αυτός που είδε τους δολοφόνους και γνωρίζει πράγματα, σύμφωνα με τις αρχές.

Την ίδια στιγμή, αστυνομία ψάχνει ανάμεσα στον κύκλο των αλλοδαπών πελατών του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, υποθέσεις των οποίων χειριζόταν το τελευταίο διάστημα, τους δράστες του της δολοφονίας.

Το παρασκήνιο του εγκλήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες χτύπησαν το κουδούνι του γραφείου του Μιχάλη Ζαφερόπουλου στην οδό Ασκληπιού 154 στις 19:10 το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά ενώ την πόρτα, όπως όλα δείχνουν, τους άνοιξε ο ίδιος ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο (AΠΕ-ΜΠΕ), το οποίο επικαλείται έγκυρες πηγές της Ασφάλειας Αττικής, ο συνεργάτης του άτυχου δικηγόρου δήλωσε στις αρχές ότι είχε ραντεβού με δύο πελάτες.

Ο δικηγόρος και ο συνεργάτης του οδήγησαν τους δύο δράστες στην αίθουσα συσκέψεων, όπου κάθισαν για να συζητήσουν κάποια υπόθεση. Στη συνέχεια, όμως, ένας από τους δράστες ζήτησε από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να τους αφήσει μόνους για λίγη ώρα, και έτσι ο άντρας πήγε στο διπλανό γραφείο.

Μερικά λεπτά αργότερα, άκουσε τους πυροβολισμούς και έτρεξε να δει τι είχε συμβεί. Βρήκε τον δικηγόρο νεκρό στο τραπέζι των συσκέψεων -με πληροφορίες να αναφέρουν ότι δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι και μια στην κοιλιά- και στη συνέχεια, σοκαρισμένος, κάλεσε την αστυνομία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments